Drugoligaši bodo danes odigrali tekme 17. kroga, po treh zaostalih tekmah minulega vikenda pa se bodo danes in jutri v boj za nove točke prvič to pomlad podali tudi Ptujčani, Ankarančani in Brežičani. Slednji se v nadaljevanje prvenstva podajajo z močno spremenjenim moštvom in tudi novim trenerjem.


Antoni Brdik, ki nima primerne trenerske licence za vodenje drugoligaškega moštva, je prevzel vlogo športnega direktorja in koordinatorja ekipe, njegovo mesto pa je zasedel izkušeni Albert Pobor. 60-letni Hrvat je v preteklosti že deloval na klopi Brežic, v Sloveniji pa je leta 2009 kratek čas vodil tudi Krško in dobro desetletje pred tem tudi Korotan, ko je ta še igral v prvoligaški konkurenci. Pobor, dolgoletna desetica banjaluškega Borca, ki ga je leta 1988 z golom v polfinalu popeljal v finale jugoslovanskega pokala, v katerem je nato padla Crvena zvezda, je v svoji karieri deloval tudi na Japonskem, leta 2004 je sedel na klopi Cerezo Osake, na Hrvaškem pa je med drugimi treniral tudi Hrvatski Dragovoljac, siško Segesto in nazadnje še Vrbovec.

Strokovnjak iz Brežicam bližnjega Samoborja je za klubsko spletno stran spregovoril o pričakovanjih pred uvodnim srečanjem z Dobom, za katerega pravi, da je najboljša ekipa lige: “Prvi krog in najtežji nasprotnik. Izgubili smo šest ključnih igralcev. Tu so novi igralci in kopica mladincev. Vratar Štefković in vezist Špiler sta poškodovana, Kuntarić pa zaradi kartonov ne sme nastopiti. Pričakujem zahtevno tekmo, priložnost bodo dobili nekateri drugi igralci, vsi skupaj pa bomo dali vse od sebe, da z gostovanja v Dobu pridemo domov s čimboljšim izidom. Skušali bomo parirati daleč najboljši ekipi lige. Za nas se sezona prične z naslednjim krogom.”

Kot smo že poročali, je moštvo pozimi zapustila šesterica igralcev, ob Igorju Blažinčiču, Slavku Turku, Branku Ojdaniću, Juricu Jeleću in Adisu Hadžanoviću tudi Marko Jakolić, ki zdaj igra za bolgarskega prvoligaša Montano, prvi strelec Nikola Gatarić pa se je pridružil Krškemu. Novincev je kar osem, ob nekdanjih Krčanih Alešu Kožarju, Davidu Bučarju in Juretu Špilerju pa so Brežičani kar pet novincev našli na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini, Brežicam so se namreč pridružili še Roko Puljiz, Petar Gabrić, Emil Hamzagić, Miroslav Pejić in Nedo Turković. Zadnja dva se lahko pohvalita tudi z bogatimi prvoligaškimi izkušnjami v hrvaškem oziroma bosansko-hercegovskem prvenstvu.

Brežičani so jesenski del prvenstva sklenili na četrtem mestu lestvice, v 15 krogih so vknjižili 22 točk, sedem manj od tretjih Ankarančanov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ilirija nazaj na zmagovalne tirnice, Bistrica po preobratu do domačega poraza

V okviru 18. kroga v drugi slovenski nogometni ligi smo včeraj spremljali še zadnji dve te…