Podobno kot v Šenčurju, s točkovnim izkupičkom v jesenskem delu sezone ne morejo in smejo biti zadovoljni niti v taboru Tolmina. Podobno kot na Gorenjskem, tudi v Posočju vlada prepričanje, da bi si glede na prikazane predstave v jesenskem delu sezone zaslužili tudi nekaj točk več na računu, s čimer se je strinjal tudi Borut Jermol, trener članskega moštva.


“Ekipa glede na kakovost posameznikov ne sodi na mesto, ki ga zasedamo trenutno. To je prvo dejstvo. Glede na kakovost posameznih igralcev spadamo v zgornji del lestvice, sam osebno mislim, da med prva tri moštva. Res pa je, da je bilo v začetku sezone znotraj ekipe precej trenj in nesoglasij, kar je botrovalo tudi slabšim rezultatom. Potrebovali smo nekaj časa, da se poberemo. Spremenili smo tudi sistem igre in potrebovali smo nekaj časa, da se navadimo eden z drugim. Z izjemo zadnje tekme v Veržeju, kjer smo odigrali najslabšo tekmo pod mojim vodstvom, smo tudi z igrami dokazali, da sodimo v zgornji del lestvice,” je jesenski del sezone uvodoma ocenil mladi, šele 35-letni strateg, ki je vodenje članskega moštva prevzel po odhodu Davida Kanalca. Slednji je Tolmince vodil kar osem let in se v tem času podpisal pod največje uspehe kluba. Je bilo zaradi tega pred sprejemom trenerske vloge prisotnega tudi kaj straha? “David Kanalec je v Tolminu dosegel največje uspehe. Pred leti sem tudi sam igral pod njegovo taktirko in bil kapetan ekipe, nato pa sem zavil v trenerske in funkcionarske vode. Vrnil sem se, igralce sem že poznal, tudi njihov način igre in kvalitete. Videl sem, da imajo igralci še veliko prostora za napredek, zato me ni bilo strah sprejeti izziva. Mislim, da smo pokazali, smo krivuljo obrnili navzgor,” je dejal dolgoletni nogometaš Tolmina, ki je igralsko kariero zaradi poškodbe sklenil pred dobrimi tremi leti.

IMG_7435
“Igralci imajo še veliko prostora za napredek, zato me ni bilo strah sprejeti izziva.” (Foto: Jure Banfi)

Vseeno pa je bilo potrebno do tega, da so Tolminci rezultatsko krivuljo obrnili navzgor, odpraviti precej težav, prve zmage pa so se v posoški zasedbi razveselili šele v desetem krogu, ko je Na Brajdi klonil Aluminij. A kot poudarja Jermol, ki je moštvo prevzel pred osmim krogom, je moštvo dobro igro prikazalo že pred tem, v tekmah z Zarico in Dobom. “Zmaga proti Aluminiju je bila prelomnica. Smo pa že pred tem v Kranju, proti Zarici, bili bistveno boljši nasprotnik. Zadetek smo prejeli že v prvi minuti, nato pa bili kljub dvema igralcema manj boljši tekmec. Doma proti Dobu smo že vodili z 2:1, a po individualnih napakah izgubili tekmo. Že ta dvoboja sta bila pokazatelj, da se je krivulja obrnila navzgor. Proti Aluminiju pa ni bilo pričakovati, kaj drugega kot zmage, saj so bili igralci odločeni, da jo bodo dosegli,” je jesenske dogodke še nekoliko podrobneje osvetlil tolminski strateg in ob tem kot enega od vlečnih konjev uspešnega niza izpostavil Dejana Sokanovića, ki je s sedmimi zadetki tudi drugi strelec lige: “Imamo enega najboljših igralcev lige. Dejan Sokanović po mojem mnenju spada med tri najboljše igralce lige.”

(Foto: Jure Banfi)
“Dejan Sokanović spada med tri najboljše igralce lige,” pravi tolminski strateg. (Foto: Jure Banfi)

Tolmin je jeseni dosegel 25 zadetkov, kar moštvo uvršča med učinkovitejša moštva, a bi bil dosežek morda še boljši, saj Tolminci vse od slovesa Tima Lo Duce ne premorejo klasičnega napadalca. Tako sta jeseni osrednjo vlogo v napadu prevzela že omenjeni Dejan Sokanović in Amarachi Osuji, ki pa se bo po uspešni polsezoni verjetno vrnil v goriške vrste. “Zagotovo imamo težavo, da nimamo klasičnega napadalca, številke devet. Iščemo novo rešitev za konico napada, je pa bil prav Dejan Sokanović vlečna lokomotiva ekipe, ki ji daje takt igre in lahko rezultat obrne v našo korist. Mu je pa veliko pomagal tudi Osuji. Pri njemu je tako, da smo imeli obojestransko korist, tako mi kot tudi on in Gorica, saj smo igralcu zagotovili močne in dobre tekme ter polno minutažo,” se je o najboljših strelcih kluba razgovoril Jermol in nato v nadaljevanju razkril še nekaj načrtov v zimskem prestopnem roku. Za zdaj je jasno, da bo Gorica do konca sezone posodila mladega Anžeta Kuraja, ki je jeseni igral za mirensko Adrio, v Posočju pa si želijo okrepiti še položaj vratarja in klasičnega napadalca: “Okrepili se bomo z vratarjem in zveznim igralcem, to je Anže Kuraj, dosedanji član mirenskega Adrie in nekdanji reprezentant. Ob tem pa si prizadevamo pripeljati tudi napadalca. S tem bi bilo oblikovanje kadra zaključeno.”

Čeprav je naš sogovornik že v uvodu pogovora poudaril, da moštvo glede na kakovost posameznikov spada v zgornji dom prvenstva, bo pomladi osrednji cilj kluba obstanek v drugoligaški konkurenci. “V trenutni fazi je cilj zgolj obstanek. Res pa je, da se lahko cilji tekom sezone spreminjajo. V nadaljevanje pa bomo krenili s ciljem obstati v drugi ligi ter stabilizirati in pripraviti ekipo za naslednjo sezono, v kateri bomo skušali doseči tudi kaj več,” je zaključil Borut Jermol, trener Tolmina, jeseni devetouvrščenega moštva 2. SNL.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…