Jesenski del sezone so nogometaši Beltincev zaključili na visokem šestem mestu ligaške razpredelnice. Za zadnjih dvanajst tekem imajo varovanci Damjana Gajserja deset točk prednosti pred mesti, ki vodijo ligo nižje.


Uvodni trening so imeli Beltinčani dvanajstega januarja, kjer se je zbralo 22 igralcev (Domen Zver, Alan Kaučič, Žan Žaler, Ivo Kuzma, Tilen Ščernjavič, Ivan Ptiček, Timotej Angelo Rec, Luka Sočič, Vito Mörec, Luka Hari, Luka Pihler, Filip Kosi, Luka Hren, Henrik Nerguti, Adis Emruli, Gal Grobelnik, Jan Bruno Kralj, Robert Čakš, Vito Štrakl, Jure Kokol ter mladinca Nejc Horvat in Sergej Ščančar. Zbora sta se udeležila še poškodovana Marin Rantaša in Blaž Baligač).

V načrtu rumenih iz Prekmurja je osem pripravljalnih tekem do nadaljevanja sezone, ki se za njih začne petega marca na gostovanju v Biljah. Polovico so jih že odigrali in na njih zabeležili tri zmage in poraz z golrazliko 8:9.

PRIPRAVLJALNE TEKME BELTINCEV :

 • BeltinciZTE (1:0) Nerguti
 • BeltinciAustria Celovec (1:7) Čakš
 • BeltinciVarteks Varaždin (4:1) Brown, Hari, Nerguti, Grobelnik
 • BeltinciBistrica (2:1) Kosi, Ptiček
 • BeltinciRudar Velenje (11.2.)
 • BeltinciCirkulane (15.2.)
 • BeltinciVidem (18.2.)
 • DravaBeltinci (25.2.)

Beltinčani so najprej z golom Nergutija ugnali madžarski ZTE iz Zalaegersega. Nato so visoko izgubili proti celovški Austiji, ki igra v prvi avstrijski ligi. Na tretji tekmi je bila vknjižena najvišja zmaga doslej, ko so s 4:1 premagali tretjeligaški klub naših južnih sosedov. Nazadnje pa so premagali ligaške konkurente, ekipo iz Slovenske Bistrice. V soboto sledi peta prijateljska tekma, ko bo nasprotnik velenjski Rudar.

ODŠLI :

 • Dušan GYERGYEK je 21-letni vratar, ki bo igral v Avstriji pri nižjeligašu (FC Grossklein)
 • Žan VIDOVIČ gre na polletno posojo k tretjeligašu Videm. Osrednji branilec bo šestnajstega februarja dopolnil dvajset let. Do lanskega poletja je bil član Aluminija.
 • David ĐURAK je vezist, ki šteje 22 let in se je po polletni posoji vrnil v Radomlje. Jeseni je odigral 10 tekem in na njih dal en gol.
 • Ivo KUZMA se po treh letih in pol poslavlja od rumenega dresa. Kam ga bo pot popeljala še ni znano. 25-letni branilec, pa je pred tem igral tudi za Veržej, Muro ter Odrance in se poizkusil pri naših severnih sosedih.
 • Luka HREN je 21-letni vezist, ki je jeseni ob treh podajah za gol vknjižil tudi 12 drugoligaških tekem. Odhaja na polletno posojo k četrtoligašu iz Odrancev.

PRIŠLI :

Denis PRAPROTNIK je 19-letni vratar, ki je jeseni branil za Cirkulane. V mlajših selekcijah pa je branil barve Zavrča, Drave in Mure.

Jure KOKOL je vezist, ki je bil nazadnje v Rakičanu. Šteje devetnajst let. Kot kadet je bil član Veržeja. Njegov oče Vladimir je nekdanji slovenski reprezentant, ki je odigral 257 prvoligaških tekem v dresih Železničarja, Mure, Rudarja, Maribora in Olimpije. Sedaj je trener in občasno igralec pri četrtoligašu iz Rakičana.

Sergej ŠČANČAR je šestnajstletni branilec, ki je jeseni igral za mladince, a je s pristopom prepričal Gajserja ter njegovega pomočnika Ivaniča. Igral je tudi v mlajših selekcijah Nafte.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Szabo junak obračuna v Lendavi, Nafta do prve zmage v tem letu

Šest zadetkov, dve enajstmetrovki in dva rdeča kartona so bilanca razburljivega obračuna m…