V nekdanjem prvoligašu, zdaj drugoligašu, ki že nekaj let z velikimi težavami in s precej sreče ohranja drugoligaški status, znova vre. Bela krajina je namreč trdno zasidrana na dno drugoligaške lestvice, zato so privrženci edinega belokranjskega predstavnika v državnih ligah zaskrbljeni in razočarani nad vodstvom ter trenerjem kluba Safetom Hadžićem, od katerih zahtevajo spremembe in odhod. Kaj očitajo in zahtevajo od vodstva pa si lahko preberete v nadaljevanju članka v odprtem pismu privržencev NK Bela krajina.


“Dragi člani uprave in trener!

Vsem Črnomaljcem in Belokranjcem, ki imamo vsaj malo radi nogomet, je tokrat dokončno prekipelo. Ob vsakem pomisleku na naš klub, ob vsakem pogledu na lestvico 2. SNL, ob vsakem pogovoru z zdajšnjim ali na žalost že bivšim domačim igralcem in ob vsaki tekmi, za katero moramo odšteti pet evrov, postanemo živčni, nevoljni in obupani nad situacijo, v katero ste nas skupaj s klubom pripeljali. Ker vi še naprej brezbrižno nadaljujete s svojim delom in dokončno potapljate poškodovano barko, smo se nekateri privrženci tega kluba odločili javno zahtevati spremembe, ki so več kot nujno potrebne, a upamo, da še ni prepozno. 

Kje naj začnemo? Dajmo pri trenerju! Trenutni trener vodi naš klub že v svojem drugem obdobju in kot kaže bo že tretjič ekipo gladko pripeljal na mesta, ki vodijo v nižjo ligo. Doslej smo vedno obstali po sreči, zaradi klubov ki so šli v stečaj, bodisi v prvi, bodisi v drugi ligi in nikoli tekmovalni plati. Kdo mu sploh še lahko daje podporo? Že tukaj nekaj močno smrdi. Nadaljujmo pri igralcih. Vsi na stadionu smo že siti gledanja določenih talentov, ki v Črnomelj pridejo le začasno, da so v pogonu, da nabirajo izkušnje a jim je v resnici malo mar za naš klub, medtem pa naši domači fanti le nemočno sedijo na klopi za rezervne igralce (pa še to le ob 100% udeležbi na treningih) ali celo na tribuni. Pa čeprav bi dali vse za to, da bi se lahko dokazali pred domačim občinstvom, se borili za dres z domačim grbom in, če bi bilo potrebno, se za to tudi metali v blato na glavo, le da bi dobili to, za kar so trenirali in se odrekali družinam, prijateljem in še čemu. Omenimo še to, da so ravno zaradi takšnih nesmiselnih dejanj uprave kluba in trenerja iz kluba odšli vsi starejši izkušenejši igralci in se preselili k četrtoligašu NK Kolpa iz Podzemlja. Ostal je le še trenutni kapetan Tadej Vrščaj, ki ga bi radi tudi posebej izpostavili in se mu ob tej priložnosti zahvalili. 

Ob vsem tem se boste sedaj člani uprave izgovarjali na finance. Verjemitenam, da lepa beseda lepo mesto najde, le če te besede in obljube niso prazne, kot je vaša navada v tem klubu. Ravno tako, kot starejši igralci trenirajo in več kot uspešno igrajo pri vodilnem četrtoligašu NK Kolpi, bi lahko tudi v našem klubu uspeli v kombinaciji z našimi domačimi fanti. Pa saj nikdar v življenju niso imeli nekega zaslužka od nogometa in ga ob pravem projektu tudi sedaj ne bi. To vemo in nam ni potrebno govoriti nasprotno. Seveda pa se bi v skrajni sili razmer lahko dodalo kakšnega “nedomačega” aduta, ki bi prišel na uslugo klubu, klub pa bi uslugo vračal s tem, da bi mu omogočal igranje in minute. A vse to seveda le ob pogoju, da se ga zares potrebuje in da je boljši od domačih fantov, kar za zdajšnjo kolonijo Ljubljančanov in Novomeščanov, ki so uspeli osvojiti vsega dve točki v prvenstvu in doseči štiri gole na 11 tekmah, ne moremo trditi. 

To je še eden zadnjih pozivov privržencev kluba, da se v klubu nekaj premakne, da se celotna garnitura “uprave” s trenerjem umakne, ker je več kot nedorasla temu delu in situaciji v kateri se nahajamo. Ob pravih ljudeh v klubu se bodo tudi finančna sredstva za normalno delovanje slednjega vrnila, zato Vas res vse iskreno pozivamo, da se nemudoma umaknete iz svojih položajev in delo prepustite kapitanu, ki je sposoben voditi barko po razburkanem morju. 

V dobro kluba, črnomaljski privrženci NK Bela krajina.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prva liga Telemach se po 14 letihi vrača v Ajdovščino

V 2. SNL je ekipa Ajdovskega Primorja postala prvak in se tako po sezoni 2010/11 vrača naz…