V 2. SNL nas do zaključka prvenstva ločijo še štiri dejanja. Čeprav se je še nekaj tednov nazaj zdelo, da je naslov prvaka že oddan Triglavu, so Kranjčani z nekaj spodrsljaji ter dvema zaporednima remijema Dobljanom dovolili, da so se s tekmo več približali na zgolj točko zaostanka in tako vnovič povsem odprli boj za prvo mesto.


Dobljani bodo v soboto nove točke lovili v Brežicah, Kranjčane pa čaka gostovanje v Novem mestu, kjer Krka praviloma ne blesti. Na pomoč Brežičanov, ki so jih v soboto ugnali z zadetkom Jake Štromajerja, bodo upali Ankarančani, saj primorska zasedba za drugim mestom zaostaja šest točk. Oranžni bodo tokrat prosti, zato bo vsakršna pomoč Posavcev izjemno dobrodošla. “Pomembno je, da smo zmagali. Tudi zaradi igralcev, ki so odigrali pošteno. Zopet se je z nami malce poigralo vreme, danes je bilo toplo, moramo se prilagajati na vse razmere. Vemo, kakšne so bile razmere v Brežicah. Danes smo odigrali korektno, tekmo smo zmagali, čeprav smo imeli veliko priložnosti in bilo lahko tekmo odločili že prej. To je nogomet, na koncu šteje zmaga,” je po skalpu Brežičanov pred klubsko kamero dejal Badžim.

Četa prekaljenega trenerja Badžima se v lovu na drugo mesto še ni predala, čeprav Dob beži za zajetnih šest točk. Ankaranski strateg potihoma pričakuje, da bodo o borbi za najvišja mesta odločale prav medsebojne tekme vodilne trojice: “Vsaka tekma je težka. Veliko ekip ima v svojih vrstah precej tujcev, to še posebej velja za Brežice, v kateri je veliko Hrvatov. V slovenski ligi prevladuje veliko tujcev, zato je potrebno biti proti vsakemu tujcu ‘napet’. Ni lahkih tekem, to ni tretja liga, še vedno ne vemo, kdo bo izpadel in kdo bo zmagovalec. Biti moramo pazljivi in igrati do konca. Najbrž bosta tekmi proti Dobu in Triglavu lažje. Fantje bodo lažje igrali, saj bo več prostora. Danes smo videli, da je ekipa Brežic zelo neugodna, fantje se borijo in veliko tečejo. Tudi gledalci so lahko bili zadovoljni z videnim.”

Obalnega drugoligaša po krogu premora sicer čaka prav gostovanje v Dobu, zatem še domača tekma s Triglavom, ki je v Ankaranu zabeležil štiri zaporedne poraze, za zaključek sezone pa bodo Primorci gostovali v Veržeju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Po domačem porazu bodo na dnu 2. SNL prezimili Krčani

Zaostali obračun 17. kroga druge lige med Krčani in Grosupeljčani je razveselil privržence…