Klubi, ki v letošnji sezoni tekmujejo v 2. SNL, jutri pričenjajo z drugim spomladanskim krogom. V prvem spomladanskem krogu večjih presenečenj ni bilo, obračun kroga med Dobom in Aluminijem se je končal brez zadetkov, s točko pa so se iz Ankarana vrnili tudi nogometaši Radomelj.


Nogometaši Krškega, Šmartnega in Veržeja so se v minulem krogu veselili treh točk, predvsem prvi dve ekipi pa v tem krogu čaka težja naloga, a sta se jeseni obe tekmi končali s presenetljivo delitvijo točk. Šmartno bo v nedeljo gostovalo pri Aluminiju, Krčani se bodo v sobotnem večernem obračunu pomerili z drugouvrščenim moštvom lige, a Radomljani v minulem krogu na zahtevnem gostovanju pri ekipi AH Mas Techa niso odigrali najbolje. Na neugodnem igrišču Sv. Katarine so si domačini priigrali več priložnosti, v oranžnem dresu je bil razpoložen predvsem Matej Zemljak, ki je zapravil kar nekaj priložnosti za zadetek. 21-letni nogometaš bo tudi na gostovanju pri vodilnem Dobu eno glavnih orožij čete trenerja Vlada Badžima. Primorci so v pripravljalnem obdobju odigrali nekaj zahtevnih preizkušenj, zato gre spomladi pričakovati, da bi se lahko povzpeli po lestvici. Mlada četa Bele krajine je v uvodnem krogu doživela minimalni poraz s Krškim, tokrat pa jih čaka gostovanje pri Šenčurju, ki je prejšnjo soboto izgubil pri Veržeju.

Šampion in Veržej bosta srečanje 17. kroga odigrala šele v torek, podobno kot srečanje med Krškim in Radomljami, pa bo tekma odigrana pod reflektorji. Mladi Celjani so se v jesenskem obračunu v Veržeju predstavili kot trd in neugoden nasprotnik.

Pari 17. kroga 2. SNL:
ROLTEK DOB – AH MAS TECH (sobota ob 15:00)
ŠENČUR – BELA KRAJINA (sobota ob 15:00)
KRŠKO – KALCER RADOMLJE (sobota ob 19:00)
ALUMINIJ – ŠMARTNO 1928 (nedelja ob 15:00)
ŠAMPION CELJE – FARMTECH VERŽEJ (torek ob 18:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dvoboj Krke in Dekanov v prid farmacevtom

V dolenjski prestolnici smo četri decembrski dan leta 2021 videli zaostalo tekmo 11 kroga …