Drugoligaši so minulo soboto odigrali uvodne tekme zadnje tretjine tekmovanja. Največ pozornosti je pritegnil mestni derbi Triglava in Zarice, ki so ga s 3:0 dobili orli, nič manj zanimivo pa ni bilo niti na ostalih prizoriščih.


Na domačem igrišču so se še druge spomladanske zmage razveselili nogometaši Aluminija. Kidričani so z golom Dejana Krljanovića ugnali Ankarančane, ki so brez zmage že devet krogov. Po tekmi so imeli v obeh taborih marsikaj povedati čez sodniško ekipo. Može v črnem je vodil mednarodni sodnik Mitja Žganec, ki pa se znova ni zmogel izogniti napakam. Ceno za le-te bosta plačala predvsem oba kluba, saj bodo tako Ankarančani kot tudi Kidričani v blagajno NZS prisiljeni nakazati po dvesto evrov. Aluminij zaradi petih rumenih opozoril, Ankaran pa zaradi štirih rumenih in rdečega kartona.

Žganec je namreč že v 23. minuti izključil Luko Badžima, ki je, medtem ko sta se z nasprotnikom borila za žogo, enega od domačih igralcev s komolcem udaril v predel obraza. Ljubljančan je sinu ankaranskega stratega Vlada Badžima pokazal neposredni rdeči karton, že tretjega v letošnji sezoni. Ker je, kot je v poročilu zapisal disciplinski sodnik Roman Rogelj, igralec reagiral nešportno in žogo protestno brcnil proti tribuni, je igralca doletela kazen kar petih tekem prepovedi igranja. Trikrat se bo Badžim mlajši hladil zaradi izključitve, po enkrat pa zaradi nešportnega vedenja po izključitvi in upoštevane predkaznovanosti.

“Sodniških odločitev ne bomo komentirali, a bomo še naprej zelo pozorno spremljali razvoj dogodkov – vse v duhu desetih zlatih pravil fair playa FIFA in NZS,” so že kmalu po tekmi zapisali na spletni strani ankaranskega drugoligaša.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

2. SNL: Zver, Martinčič ali Kregar? Glasuj za Zvezdo kroga!

Zaključil se je 10. krog druge slovenske nogometne lige, zato smo izbrali 3 igralce, ki so…