Z napornim ritmom nadaljujejo tudi drugoligaši, ki so srečanja 21. kroga odigrali v sredo, v soboto pa jih že čakajo nove obveznosti, saj se drugoligaški ples nadaljuje z 22. krogom.


Najbolj zanimivo bo znova na Primorskem, kjer domače moštvo Ankaran Hrvatinov, ki spomladi še ni okusilo grenkobe poraza, pričakuje obisk drugouvrščenega Radomlja. Ankarančani so v minulem krogu z zadetkom Božića premagali tudi Aluminij, zato Radomljani, ki so v sredo brez zadetkov razšli s Krčani, zagotovo ne čaka lahka naloga. Primorci bi se z novo zmago vključili tudi v boj za drugo mesto, saj trenutno za drugim mestom zaostajajo le šest točk.

Dobro kaže tudi drugemu letošnjemu novincu med drugoligaši, Veržeju, ki je v sredo slavil v Šmartnem ob Paki, tokrat pa bodo na domačem igrišču pričakali goste iz Kidričevega. Aluminij je v zadnjih dveh krogih razočaral svoje pristaše, saj je na tekmah z Ankaran Hrvatini in Krškim ostal brez točk. Varovanci trenerja Roberta Pevnika bi z novim porazom Veržeju dovolili, da se ekipi točkovno izenačita, kar so pred pričetkom spomladanskega dela sezone zagotovo pričakovali le maloštevilni. Na obeh letošnjih obračunih se je zmage veselilo gostujoče moštvo, bo tudi tokrat podobno?

Šmartno, ki je dobro odprlo spomladanski del sezone, je v minulih dveh krogih doživelo dva poraza, tokrat pa moštvo trenerja Oskarja Drobneta gosti Belo krajino, ki s tremi točkami ostaja prikovano na dno lestvice. Belokranjci so izgubili tudi zadnje srečanje s Šampionom, zato bi bilo tokrat vse razen novega poraza veliko presenečenje. Celjani tokrat gostujejo pri Šenčurju, kar bo za mlado moštvo trenerja Janija Žilnika, ki je bil na torkovi skupščini Nogometne zveze nagrajen s Plaketo NZS, najverjetneje še zadnja priložnost, da še ohrani upe na obstanek med drugoligaši. Šenčur ima namreč na osmem mestu deset točk prednosti, z zmago pa bi se Šampion približal na sedem točk, a je potrebno poudariti, da čaka Celjane v zadnjih petih krogih zahteven spored.

Vodilni Dob, ki se je v minulem krogu z zadetkom Kukavice rešil v zadnjih sekundah tekme in v obračunu s Šenčurjem osvojil vse tri točke, čaka tokrat gostovanje pri Krškem, ki je v letošnji sezoni dvakrat že namučilo vodilno moštvo lige, saj sta se oba letošnja obračuna končala z enim zadetkom Doba.

Pari 22. kroga 2. SNL:
ŠMARTNO 1928 – BELA KRAJINA
FARMTECH VERŽEJ – ALUMINIJ
ANKARAN HRVATINI – KALCER RADOMLJE (vse v soboto ob 17:00)
KRŠKO – ROLTEK DOB
ŠENČUR – ŠAMPION (obe v soboto ob 19:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Bistrica visoko ugnala Ilirijo, zmaga za Beltince in remi v Velenju

Včeraj smo v okviru 22. krogu spremljali tri tekme na drugoligaških zelenicah. Videli smo …