Rdeče-modri koroški klub iz Raven, ki je minulo sezono končal na enajstem mestu , je vstopil v sklepni del priprav za novo sezono, ki se bo za njih začela na gostovanju to soboto, 31.7. ob 19:00 v Brežicah.


Upravni odbor na čelu s predsednikom Petrom Stočkom ter trener Mihael Bukovec s sodelavci so v svoje vrste doslej privabili šesterico novincev.

  • David Kašnik je koroški osrednji branilec, ki šteje 34 let, in je doslej zbral 222 prvoligaških nastopov na katerih je dal 10 golov. Najdlje, kar 8 sezon je bil član Rudarja iz Velenja. Fužinar bo njegov peti klub, po tem, ko je člansko kariero pričel pri Dravogradu, jo nadaljeval pri Aluminiju in Olimpiji, ter na koncu kot že rečeno pri knapih iz Velenja.
  • 23 let šteje Kan Kovač, povratnik k Fužinarju, ki igra na položaju vezista. Najbolje se znajde v osrčju zvezne vrste. Spomladi je igral na Cipru pri drugoligaški ekipi ENAD Polis. V mladinskih kategorijah je bil član Celja.
  • Cene Kitek je svojo nogometno pot začel v Dravogradu, jo nadaljeval v Ljubljani pri Bravu, nato pa je člansko kariero igral v dresih Rudarja iz Velenja, Šmartnega in drugi del lanske sezone v dresu Dravograda. Ima tudi 14 prvoligaških nastopov v črno-zelenem dresu Rudarja. Od začetka aprila šteje 21 let, in se najbolje znajde kot zadnji zvezni igralec.
  • Levi krilni napadalec Žiga Pesjak, ki šteje 21 let in je otrok Dravinje, bo tako pri Fužinarju igral za svoj tretji članski klub. Pred tem je nosil dres Šmartnega in Brežic, v mladinskih kategorijah pa Dravinje in Celja.
  • Hrvaški vezist Jakov Katuša, ki prihaja iz Zadra, je v minuli sezoni nosil dres Beltincev. V mlajših selekcijah je bil član Dinama iz Zagreba, svojo pot pa je začel v istem klubu kot Luka Modrić (NK Zadar). Fužinar bo njegov šesti članski klub. Star je 20 let, igra pa kot levi ali desni krilni napadalec, odlično pa se znajde tudi za napadalcem.
  • Branilec Nik Rauter šteje 19 let, in je nekdanji kadetski reprezentant Slovenije. V minuli sezoni je bil član Tabora iz Sežane, kjer je kot mladinec treniral s člani, in navdušil tedanjega stratega češnjic Camoranesija, a je bil nato posojen v Radomlje. Pred prihodom v Sežano je igral v mlajših selekcijah Celja, prve nogometne korake pa je naredil v Dravinji iz Slovenskih Konjic.

Ob šesterici omenjenih sta se ekipi pridružila tudi brata Turičnik. Anže je star 19 let, in igra kot vezist. Bil je denimo član kadetov Maribora. V minuli sezoni je odigral 13 tekem in zabil en gol v dresu Fužinarja. Njegov dve leti mlajši brat Roman je v minuli sezoni nosil dres mladincev Fužinarja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani s sedmo zaporedno zmago zavzeli vrh lestvice

V zaostali tekmi šestega kroga 2. SNL so nogometaši Gorice dosegli minimalno zmago na gost…