Tudi drugoligaše danes čakajo obveznosti, odigrana bo le ena tekma in sicer med celjskim Šampionom in Roltek Dobom. Srečanje je del 20. kroga 2. SNL, ki so ga ostale ekipe odigrale pred enim tednom. Dob bo po dveh porazih Krke, ob morebitnem uspehu znova skočil na drugo mesto, ki vodi v kvalifikacije za Prvo Ligo. Trener Doba Damijan Romih zaradi štirih rumenih kartonov ne bo smel računati na Marka Lundra, strateg gostov Jani Žilnik pa v ekipo, ravno tako zaradi štirih rumenih kartonov, ne bo smel uvrstiti Miho Goropevška.


Ekipi sta se v letošnjem prvenstvu pomerili dvakrat, na obeh tekmah pa so zmago slavili gostje, na prvem srečanju so bili malce presenetljivo boljši celjski mladci, ki so slavili z izidom 2:0, zadela sta Škoflek in Jovanović, ki je sedaj član Aluminija. Na gostovanju na celjski Areni Petrol pa so Dobljani vodili že s 3:0, Celjani pa so se v končni približali na gol zaostanka, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. Za Šampion sta v polno merila Leskovar in Čretnik, za Dob pa so zadeli Krcić, Denis Mešanović in Goropečnik.

Mladi fantje ekipe Janija Žilnika so torej v obeh letošnjih srečanjih kar pošteno namučili trenutno tretjeuvrščeno ekipo lige, ki je v spomladanskem delu sezone zabeležilo tri zmage in dva poraza. Cilji obeh jutrišnjih nasprotnikov so povsem nasprotujoči, Dob si želi drugega mesta in nastopa v kvalifikacijah za Prvo Ligo, Šampion pa se trenutno nahaja na osmem mestu, ki še zagotalja obstanek med drugoligaši, kar je poleg uveljavitve nogometašev, tudi cilj celjske ekipe.

Tekma 20. kroga 2. SNL:
ŠAMPION : ROLTEK DOB (sreda ob 17:00)

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Beltinci po porazu Nafte še bližje prvemu mestu

Dravinja je včeraj, ob 17.00 uri, gostila Beltince. Gostje so na tekmi 25. kroga v 2. SNL …