S srečanjem v Kopru med istoimenovanim domačim klubom in gosti iz Lendave, se je zaključil četrti krog 2. SNL. Koprčani so Nafto premagali z rezultatom 2:1 in prišli do druge zmage v sezoni.


Po začetnem otipavanju so prvi zapretili domači, pri odbitku je bil najhitrejši Jaka Štromajer, a je gostujoči vratar Florijan Raduha še drugič odlično posredoval in preprečil zadetek Kopra. V nadaljevanju srečanja je Nafta poizkušala s predložki v kazenski prostor, vendar so njihovi poizkusi z glavo končali visoko nad vrati domačega vratarja. V 18. minuti je predložek v kazenski prostor rumenih poslal Vedran Vinko, ki pa je letel proti vratrju Igorju Neneziću, ki je s skrajnimi napori preprečil vodstvo gostov. Deset minut kasneje je bil uspešen Štromajer, nevaren predložek v kazenski prostor gostov je poslal Dare Vršič, z glavo pa je natančno meril koprski napadalec. V 32. minuti je znova na sceno prišel izkušeni Štromajer, ki je povišal na 2:0, s prelepim zadetkom z roba kazenskega prostora. Nekaj napetosti je bilo čutiti do konca polčasa, rezultat pa se ni več spremenil.

Drugi polčas so bolje začeli gostje iz Lendave, ki so znižali zaostanek v 13. minuti drugega polačsa. Iz prostega strela je s pomočjo vratnice zadel Stjepan Oštrek. Po doseženem zadetku so vajeti igre prevzeli gostje, a so imeli domači priložnost za dosego tretjega zadetka. Odlično je posredoval gostujoči vratar, saj se je pred njim sam znašel Štromajer. Do konca srečanja so imeli lepše priložnosti za dosego zadetka domači, v 80. minuti je preko vrat meril Goran Galešić, le pet minut kasneje je natančno sprožil Stefan Andjelić, a je žoga končala v kotu. Koprčani so si tako že v prvem polčasu priigrali neulovljivo prednost in uspeli premagati Nafto.

Koper – Nafta 1903
Štromajer 28’, 32’; Oštrek 58’

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Boj za obstanek v Krškem, Goričani gostujejo v Velenju

Sobotne štiri tekme bodo zadnje v letošnji drugoligaški sezoni. To je prva sezona po tisti…