Danes se je pričelo zares tudi v 2. SNL. Od osmih srečanj je bilo danes na sporedu sedem, uvodno srečanje je bilo odigrano na novomeškem Portovalu, kjer sta se domača Krka in Koper razšla brez zmagovalca.


Prvi favoriti prvenstva nogometaši Gorice so danes v Ajdovščini gostili ekipo Beltincev. Prvi del se nikakor ni pričel po željah sinje-modrih, saj so žutu v 26. minuti povsem šokirali favorizirane gostitelje in povedli, potem ko je Mauko uje podajo Zormana, ter v drugem poskusu premagal nemočnega Marjanovića. Varovanci Radovana Karanovića so se pogumno podali v nadaljevanje srečanja, a v 39. minuti je sledil šok, ko je Lukač prejel še drugi rumeni karton in moral predčasno zapustiti igrišče. V drugi del so pričakovano vstopili gostitelji in že v 5. minuti nadaljevanja rezultat izenačili, ko je podajo Velikonje izkoristil Volarič. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela, so Goričani le uspeli izkoristiti številčno prednost, ter obrnili rezultat v svojo korist, iz najstrožje kazni je za vodstvo zadel Velikonja. V 79. minuti so gledalci v Ajdovščini videli še drugo najstrožjo kazen, še drugo v korist sinje-modrih, še drugič je bil natančen Etien Velikonja. Globoko v sodnikovem podaljšku je pričakovano zmago potrdil najboljši posameznik srečanja Etien Velikonja.

Nogometaši Krškega so na stadionu Matije Gubca gostili Kalcer Radomlje, dobrih sto petdeset gledalcev je videlo izjemno zanimivo srečanje in ob koncu delitev točk. Srečanje so podjetneje pričeli varovanci Iztoka Kapušina in že v 8. minuti povedli, ko je zadel Lovre Čirjak. Sledilo je popolno nadaljevanje mlinarjev, najprej so varovanci Oskarja Drobneta rezultat v 17. minuti izenačili, ko je zadel Sacha Varga. Le tri minute zatem je za popoln preobrat poskrbel Gal Primc. Po dobre pol ure pa so mlinarji na krilih Robija Jakovljevića pobegnili nuklearcem na dva zadetka prednosti. V nadaljevanju so se Krčani zbrali in v deseti minuti nadaljevanja rezultat znižali, še drugič na srečanju je zadel Lovre Čirjak. V 68. minuti so Krčani uspeli izničiti prednost mlinarjev, ko je Filipa Lojena premagal Filip Srpak. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, tako se je srečanje končalo z delitvijo točk.

Zelo dobro so uvodno srečanje odigrali tudi nogometaši ravenskega Fužinarja, ki so na mestnem stadionu gostili Roltek Dob in po dveh zadetkih povratnika na Koroško ob koncu srečanja zabeležili prvi komplet treh točk. Korošci so povedli sredi prvega polčasa, ko je Matica Čretnika premagal Žan Medved. V končnici prvega polčasa je Žan Medved s svojim drugim zadetkom poskrbel za občutnejše vodstvo ob polčasu. Dobljani so v nadaljevanju, dobrih deset minut pred iztekom rednega dela rezultat znižali, ko je domačega vratarja Uroša Poljanca premagal Albert Račić. Do konca srečanja so Ravenčani minimalno prednost zadržali za prvi komplet treh točk.

Maloštevilni gledalci so pospremili zmago Jadran Dekanov v uvodnem obračunu proti ptujski Dravi. Primorci so povedli v končnici prvega dela, ko je Žana Hrastnika premagal Luka Stepančič. Po dobri uri igre so Dekančani svojo prednost povišali, ko je še drugič na srečanju zadel najboljši posameznik srečanja Luka Stepančič. V 73. minuti so kurenti rezultat znižali, ko je domačega vratarja Zokija Cvetkovića premagal novinec v ptujskem dresu Nermin Haljeta. A Dekančani so dobrih deset minut pred iztekom rednega dela ponovno pobegnili na varna dva zadetka prednosti, za končni rezultat je poskrbel Mateo Verunica.

Nogometaši lendavske Nafte so doma pred več kot štiristo gledalci prišli do pričakovane zmage proti Brežicam. Lendavčani so povedli v 37. minuti srečanja, ko je brežiško mrežo načel Alen Ploj. Tik pred odhodom na odmor so Lendavčani zapravili strel iz bele točke, a v nadaljevanju ponovno prevladovali. Že v 5. minuti nadaljevanja so povišali prednost, ko je zadel Stjepan Oštrek. Dobrih deset minut pred iztekom rednega dela, je vse dvome o treh točkah rešil Vedarn Vinko. V 95. minuti so Bržičani dosegli častni zadetek, končni rezultat je postavil Marko Ferić.

V Rogaški Slatini je Rogaška gostila ekipo Vitanest Bilja. Edini zadetek v Rogaški Slatini so gledalci videli v domači mreži, ko je za prvi komplet treh točk Primorcev poskrbel Nejc Doplihar.

Rezultati 1. kroga:

Fužinar Vzajemci : Roltek Dob 2:1 (2:0)

300; Medved 24`, 41`; Račić

Jadran Dekani : Drava Dakinda Ptuj 3:1 (1:0)

60; Stepančič 40`, 63`, Verunica 80`; Haljeta 73`

ND Gorica : Beltinci 4:1 (0:1)

300; Volarić 49`, Velikonja 70`-11m, 78`-11m, 95`, Mauko 26`

RK: Lukač 39` – Beltinci

Krško : Kalcer Radomlje 3:3 (1:3)

150; Čirjak 8`, 56`, Srpak 68`; Varga 17`, Primc 20`, Jakovljević 31`

Nafta 1903 : Brežice Terme Čatež 3:1 (1:0)

400; Ploj 37`, Oštrek 50`, Vinko 80`, Ferić 95`

Rogaška : Vitanest Bilje 0:1 (0:0)

Doplihar

Krka : Koper 2:2 (0:1)

200; Kim 56` Pavić 71`; Vršić 7`, Šolaja 49`

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…