Tokratni 25. krog 2. SNL bo najverjetneje prinesel zmagovalca sezone 2012/13 in novopečenega prvoligaša, to bi, če ne bi bilo presenečenja, postal Zavrč. Zavrč bo domačo tekmo proti Šenčurju odigral že danes ob 20. uri pod žarometi. Vseeno pa bomo derbi kroga spremljali v Novem Mestu, kjer bo domača Krka gostila nogometaše iz Doba. Tekma se bo začela ob 16. uri na stadionu Portoval v Novem Mestu. Prav tako bo potekal tudi srdit boj za obstanek, Bela Krajina, ki je trenutno na devetem mestu in ima pet točk prednosti pred zadnjo uvrščeno Dravinjo, gosti Šmarčane, Dravinja pa prav tako na domačem terenu pričakuje Celjane. V Radomljah bomo spremljali še en zanimiv dvoboj med Kalcer Radomljami in Krškim.


 

ZAVRČ : GARMIN ŠENČUR (petek ob 20:00)
Kot smo že omenili, bi lahko Zavrč ob morebitni zmagi postal novopečeni prvoligaš ob predpostavki, če pridobijo licenco za Prvo Ligo. Kljub temu, da suvereno vodijo na prvem mestu ne bodo imeli lahkega dela, saj v Zavrč prihajajo neobremenjeni Gorenjci, ki so si že zagotovili nastopanje v drugi slovenski ligi v naslednji sezoni. Ekipi sta se to sezono že dvakrat srečali, obakrat pa je zmaga ostala pri domačih. V prvem krogu so nogometaši Šenčurja premagali Zavrč z 2:0, na drugi tekmi v Zavrču pa so slavili nogometaši Zavrča z 2:1. Ali bo Jože Benko uspel prehiteti soigralca Golubarja na listi strelcev do konca sezone? Delni odgovor na to vprašanje lahko dobimo že jutri…

KRKA : ROLTEK DOB (sobota ob 17:00)
Novomeščani so v uvodu sezone igrali izvrstno, nizali zmage, a na žalost ne dovolj dolgo, da bi zadržali vodilno pozicijo in se neposredno uvrstili v Prvo Ligo. Vprašanje, ki se poraja pri vstopu v prvo ligo v Novem Mestu je tudi infrastruktura, ki verjetno nebi prestala pogojev licenciranja za prvo ligo. Tokrat bi se Novomeščani ob morebitni zmagi približali Dobljanom na vsega dve točki zaostanka in bi lahko še upali na kvalifikacije za Prvo Ligo. Dobljani na drugi strani prihajajo v Novo Mesto po treh zaporednih zmagah in verjetno si želijo niz zmag nadaljevati tudi proti Krkašem. Velja omeniti, da bo na tokratnem dvoboju manjkal Alen Vučkič, ki ima prepoved igranja zaradi števila rumenih kartonov. Ekipi sta se srečali dvakrat, obakrat pa so bili bolj zadovoljni pri Dolenjcih, saj so prvo tekmo Krkaši dobili v gosteh z 0:1, na domačem terenu pa sta se ekipi razšli z delitvijo točk, končni rezultat druge tekme je bil 2:2. Zanimivo bo videti spopad napadalca Mitje Brulca (Krka) in Amerja Krcića (Roltek Dob), saj oba zasedata drugo mesto na listi strelcev z enajstimi zadetki.

DRAVINJA KOSTROJ : ŠAMPION (sobota ob 17:00)
Dravinja mora tokratno srečanje zmagati, če se še želi boriti za obstanek med drugoligaši. Trenutno zasedajo zadnje mesto in tri kroge pred koncem zaostajajo velikih pet točk za Belo Krajino. Šampion zaseda šesto mesto in si je najverjetneje že zagotovil nastopanje v drugi ligi tudi naslednjo sezono. Pri Dravinji bo zaradi števila rumenih kartonov manjkal Januš Štante. Ekipi sta se v tej sezoni srečala dvakrat, prvič so zmagali Celjani na domačem terenu z minimalno razliko 1:0, v Slovenskih Konjicah pa sta si ekipi razdelili po točko. Ali bo Urbanu Čanderju uspelo zatresti mrežo Celjanov in ohraniti upanje navijačev Dravinje pred izpadom?

KALCER RADOMLJE : KRŠKO (sobota ob 17:00)
Igralci Kalcerja bi ob morebitni zmagi lažje zadihali in bi si tudi verjetno že zagotovili nastopanje v drugi ligi tudi v naslednji sezoni. Igralci Krškega pa bodo v tokratno srečanje krenili povsem sproščeno, saj so si že zagotovili nastopanje v drugi ligi tudi v naslednji sezoni. Na žalost pri Kalcerju ne bodo mogli računati na Marka Zalaznika, pri Krškem pa bo manjkal Dejan Urbanč. Omenjena igralca imata prepoved nastopanja zaradi števila rumenih kartonov. Ekipi sta v letošnji sezoni odigrali dve tekmi, srečnejši pa so bili igralci Krškega, ki so na prvi tekmi v gosteh premagali Kalcer kar s 1:4, na domači tekmi pa le remizirali z 1:1. Čaka nas napeta tekma, na eni strani Radomlje, ki bi z zmago že lažje dihale in na drugi strani sproščeno Krško, ki bo igralo povsem neobremenjeno. Kdo bo boljši?

BELA KRAJINA : ŠMARTNO 1928 (nedelja ob 17:00)
Verjetno bodo Belokranjci z zanimanjem spremljali srečanje v Slovenskih Konjicah, saj bi ob morebitnem porazu Dravinje nekoliko lažje zadihali pa čeprav jim grozi izpad, saj iz druge slovenske lige izpadeta zadnji dve moštvi. Če pa bi igralci Bele Krajine tokratno srečanje zmagali, bi se povzpeli na osmo mesto in bi bili tik pred cono izpada, na deveto mesto pa bi porinili prav tokratnega tekmeca, Šmartno 1928. Torej, čaka nas zelo zanimivo srečanje, verjetno bo prisotna velika nervoza, saj zna biti srečanje prelomno tako za domače kot tudi za goste. Pri Belokranjcih bo manjkal Matjaž Lunder, pri gostih pa Stefan Ristovki in Žan Kolar. V tej sezoni sta se ekipi spopadli dvakrat, prvič, v Šmartnem ob Paki, sta si ekipi razdelili po točko, bilo je 1:1, na drugi tekmi v Črnomlju pa so zmagali domačini z 2:1. Nič kaj prijetna tekma nas ne čaka, verjetno polna borbenosti in nervoze, kar da še dodatni čar celotnemu tekmovanju. Bodo tudi tokrat Belokranjci obdržali vse tri točke doma in se tako povzpeli na osmo mesto?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nenavadna situacija za Ilirijo – se trener seli na selektorski stolček v Afriko?

Zambija velja za eno izmed afriških ekip, ki se ni uvrstila na Svetovno prvenstvo, ki pote…