Sobota:
Garmin Šenčur – Dravinja Kostroj (16.30)
Krško – Krka (16.30)
Šampion – Zavrč (16.30)
Kalcer Radomlje – Bela Krajina (16.30)

Nedelja:
Šmartno 1928 – Roltek Dob (16.30)


Garmin Šenčur – Dravinja Kostroj (danes ob 16.30)

Danes bodo igralci Šenčurja vsekakor iskali novo zmago, saj si želijo čimprej pozabiti zadnji dve tekmi, ko so izgubili v Krškem s 6:1 in doma remizirali proti Šmartnemu. Dravinja se trenutno nahaja na zadnjem mestu lestvice in bodo iskali presenečenje proti Šenčurju. Presenečenje pa bodo morali gostje iskati brez Januša Štanteja, ki ima prepoved igranja v 22. krogu. Domači strateg Branko Pavlin pa bo lahko razpolagal z vsemi nogometaši.

Današnja tekma bo tretja medsebojna tekma teh dveh ekip. Prvo tekmo v tej sezoni so na domačem terenu dobili nogometaši Dravinje, ki so premagali Šenčur s 3:1. Na drugi tekmi pa so pravtako zmagali domači, le da so tokrat domačini bili nogometaši Šenčurja, ki so odpravili Dravinjo z 2:1. Glede na statistiko obeh odigranih tekem, lahko danes pričakujemo tekmo z zadetki, predvsem pa velja opozoriti na Albina Kotnika, ki si z osmimi zadetki deli tretje mesto s kar šestimi igralci in bi ob dosegu zadetka ali dveh lahko kaj hitro dvignil na lestvici strelcev.

Krško – Krka (danes ob 16.30)

Tekma kroga in derbi, ki ga bo sodil Žiga Dobrun. Krško je v spomladanskem delu prikazal zelo dobro formo, če izvzamemo prvo tekmo proti Zavrču, ko so visoko izgubili na domačem igrišču. Pravtako so Krkaši prikazali veliko željo, da bi prevzeli prvo mesto na lestvici, vendar so v zadnjih dveh tekmah doživela dva boleča poraza in se tako od prvega mesta oddaljili za osem točk. Obe ekipi nimata nobenega igralca, ki bi imel prepoved igranja.

Tokrat se bosta ekipi v Krškem pomerili tretjič, vendar pa so domači tisti, ki bodo iskali prvo zmago na medsebojnih srečanjih v letošnji sezoni. V tretjem krogu druge slovenske lige so Krkaši premagali Krško z visokih 5:0, na drugi tekmi v Krškem pa sta si obe moštvi razdelili točko, bilo je 1:1. Predvsem Krkaši imajo zelo širok kader v napadu, med katerimi so drugouvrščeni na listi strelcev Mitja Brulc z devetimi zadetki, sledi mu Dejan Burgar z osmimi zadetki, pravtako je Amir Derviševič zadel osemkrat. kar pomeni, da bo danes obramba Krškega na veliki preizkušnji, ali bo zdržala, bomo videli danes ob 16.30 v Krškem.

Šampion – Zavrč (danes ob 16.30)

Danes bo Zavrč skušal nadoknaditi dve izgubljeni točki po domačem remiju z Radomljami, ki so prekinili njihov niz zmag. Varovance Viktorja Trenevskega pa čaka vse prej kot lahka naloga, saj Šampion po zmagah nad Krko in Dobom tudi tokrat ne bo imel ničesar izgubiti, zato lahko z njihove strani pričakujemo predvsem sproščeno igro. Pri Zavrču bosta manjkala Miha Kokol in Tomaž Avguštin, ki imata prepoved igranja.

Ekipi sta odigrali že dve medsebojni srečanji in obakrat je bil uspešnejši Zavrč. Na prvi domači tekmi v Zavrču so zmagali domačini z 2:1, na drugi tekmi v Celju, pa so se Zavrčani znesli Celjani in zmagali kar s 1:6. Največja nevarnost pri Zavrčanih trenutno predstavlja Josip Golubar, ki je na vrhu liste strelcev z enajstimi zadetki, velja pa omeniti tudi zimsko okrepitev Jožeta Benka, ki je na šestih nastopih dosegel že osem zadetkov. Na drugi strani bosta pri Šampionu največjo nevarnost predstavljala Jernej Leskovar, ki je v tej sezoni dosegel šest zadetkov. Vsekakor se nam obeta zanimivo srečanje, Šampion stopnjuje svojo dobro formo, saj so v gosteh premagali Krko z 2:3 in tako Zavrčanom znajo predstavljati problem. Zavrč je na domačem igrišču v zadnjem krogu le remiziral z Radomljami.

Kalcer Radomlje – Bela Krajina (danes ob 16.30)

Tokrat se bosta srečali ekipi, ki sta trenutno na osmem in devetem mestu, predvsem Črnomljani pa bodo iskali nove tri točke in pobeg iz devetega mesta. Radomljani so na zadnjih dveh tekmah pokazali dobro formo, saj so doma ugnali Krko in v gosteh remizirali z Zavrčom, medtem pa Bela Krajina v Radomlje prihaja po drugo zmago v spomladanskem delu. Pri Kalcerju bo manjkal Marko Zalaznik, ki ima prepoved igranja zaradi rdečega kartona.

Obe ekipi sta na dveh medsebojnih tekmah odnesle po tri točke, vsakokrat je zmagal domačin. V drugem krogu je Bela Krajina doma ugnala Radomlje z 2:1, na drugi tekmi v Radomljah pa so domači ugnali Belo Krajino kar s 4:1. Tokrat lahko pričakujemo zelo napeto srečanje, saj si obe moštvi želita zmage.

Šmartno 1928 – Roltek Dob (nedelja 16.30)

V spomladanskem delu nogometaši Šmartnega še niso okusili slasti zmage, saj so na šestih tekmah dvakrat remizirali in štirikrat izgubili. Tokrat jih čaka še eno težko srečanje in bi se z današnjo zmago kaj hitro približali obstanku v drugi ligi. Na drugi strani Dobljani napadajo drugo mesto, saj zaostajajo za drugouvrščeno Krko le točko. Obe ekipi sta v popolni postavi.

Tokrat bodo nogometaši Šmartnega ob Paki iskali tudi prvo zmago v medsebojnih srečanjih v letošnji sezoni, saj so obakrat zmagali Dobljani. Prvič sta se ekipi v tej sezoni srečale v petem krogu, tekma je bila odigrana v Šmartnem ob Paki, slavili pa so gostje s kar 0:3. Druga tekma je bila bolj izenačena in se je končala z zmago Dobljanov z 2:1. Najbolj nevaren igralec pri Dobljanih je vsekakor Amir Krcić, ki je v letošnji sezoni dosegel 8 zadetkov in si tako tretje mesto deli s kar šestimi igralci. Ali bo tudi tokrat uspel zadeti bomo videli v nedeljo ob 16.30 v Šmartnem ob Paki.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prekmurci odlično, Grosupeljčanom pojenja sapa

Zaključek 9. kroga v drugoligaški konkurenci je še najbolj razveselil prekmurske ljubitelj…