Jutri čaka nogometašice do 17 let kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo. Na turnirju, ki bo potekal v Odrancih in Bakovcih, bodo nastopili še Litva, Belorusija in Belgija.


Selektorica Tina Kelenberger je odlično vodila našo kadetsko žensko reprezentanco na pripravljalnem turnirju v Srbiji, kjer je Slovenija zasedla prvo mesto. Tokrat čaka slovensko reprezentanco precej trdega dela, vendar pa igralke poudarjajo, da bodo dostojno branile barve Slovenije in po tihem računajo tudi na napredovanje. Slovenija bo prvo tekmo odigrala že jutri ob 17. uri, nasprotnica pa bo Litva. 8. avgusta, ravno tako ob 17. uri, bo naša reprezentanca odigrala dvoboj z Belorusijo, 11. avgusta pa jih čaka še zadnja ovira, reprezentanca Belgije. Vse tri obračune bo slovenska reprezentanca odigrala na igrišču v Odrancih.

O vzdušju v Odrancih nam je več zaupala igralka Rudarja iz Velenja Lara Prašnikar: “Vzdušje je odlično, s soigralkami se odlično razumemo, kar se je videlo tudi na pripravljalnem turnirju v Srbiji.” Ob nadaljnjem pogovoru nam zatrdi, da poškodovanih igralk ni, je pa z ekipo poškodovana Nina Predanič (Radomlje), ki se je po dolgotrajni poškodbi vrnila na treninge svojega moštva in bo tokrat le pomagala strokovnemu vodstvu reprezentance. Ob vprašanju kako se igralke zadovoljne s strokovnim vodstvom, Lara samozavestno odgovori: “S strokovnim vodstvom smo zelo zadovoljne, saj nam selektorica daje dobre napotke, predvsem pa nas dobro pripravi na vsako tekmo posebej, zato se lahko igralke osredotočimo na svoje delo na igrišču.”

Soigralka Lare, tako v klubu kot v reprezentanci, Ines Pijukovič potrdi Larino trditev, da se igralke odlično razumejo, da so prava “klapa” in obenem celotna ekipa pričakuje napredovanje. Zaupa nam tudi, da je najtežja ekipa na turnirju Belgija, s katero se bo Slovenija pomerila v zadnjem dnevu turnirja. Vprašanje, ki se poraja je, kako so dekleta pripravljena, a nam v isti sapi Ines pove: “Dekleta smo že pred zborom opravile nekaj treningov s svojimi klubi, tako na področju fizične pripravljenosti in tehnike, zato mislim, da smo dobro pripravljene.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Slovenke ligo narodov pričele s porazom

Ženska reprezentanca Slovenije je na svoji prvi tekmi lige narodov doživela poraz proti Če…