Konec avgusta je čas, ko mnogi klubi še opravijo zadnje jesenske okrepitve. To pa je tudi čas zborov raznih reprezentanc. Tako je tudi v primeru naše moške kadetske izbrane vrste (U17), katere kot selektor vodi 42-letni Aleksandar Radosavljević. Nekdanji obrambno usmerjeni vezist, ki je zbral tudi 39 nastopov za Slovenijo je igral za devet različnih klubov v Sloveniji, Rusiji, na Nizozemskem in Grčiji. Kranjčan je v izbrani vrsti zabil le en gol, tega pa je dosegel na kvalifikacijski tekmi za SP 2010 med Slovenijo in San Marinom pred 12 leti (12. avgusta 2009), ko je četa Matjaža Keka v Mariboru slavila s 5:0.


Radosavljeviću pomagata pomočnika Zlatan Ljubijankić in Marko Roškar, trener vratarjev je Kris Stergulc, fizioterapevt pa Andraž Smolej. Selektor in strokovno vodstvo so izbrali triindvajseterico, ki se bo tri dni med 30.8. in 1.9. pripravljala na Gorenjskem v Lescah. Fantje prihajajo iz osmih različnih klubov. To je nadomestni termin, ki je bil predviden junija. Slovenija bo prihodnji mesec odigrala na domačih tleh dve prijateljski tekmi s Hrvaško, nato pa sledijo kvalifikacije za EP 2022, ki ga bo gostil Izrael.

Slovenija bo v skupini 9 igrala v Avstriji, kjer se bodo med 6.in 12. oktobrom borili v prvem krogu kvalifikacij z Avstrijo, Ferskimi Otoki in reprezentanco Kosova.

VRATARJI: Tim Štrasberger (Bravo), Lukas Tomažič (Maribor), Luka Kolar (Celje)

BRANILCI: Enej Jarkovič (Bravo), Gal Mikuš-Senekovič (Maribor), Luka Poredoš (Maribor), Mark Stojinović (Celje), Luka Škof (Ilirija), Tin Štricelj (Ilirija), Oskar Kvaternik (Bravo)

VEZISTI: Jošt Zajc (Domžale), Mark Šerbec (Ilirija), Beno Selan (Bravo), Vid Štefanec (Mura), Kai Schlauer (Maribor), Tine Čuk (Maribor), Domen Brumec (Domžale), Lan Hribar (Bravo)

NAPADALCI: Jaka Čuber Potočnik (Olimpija), Luka Baš (Maribor), Niko Kasalo (Mura), Vid Hojč (Grosuplje), Luka Mlakar (Domžale)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…