Mladinska reprezentanca Slovenije je v ptujskem Športnem parku kvalifikacije za mladinsko evropsko prvenstvo začeli z remijem proti Angliji. Varovanci selektorja Milana Miklaviča so se proti favoriziranim Angležem predstavili v dobri luči in predvsem v prvem polčasu povsem onemogočili angleško igro.


Slovenci so se že v uvodu dobro postavili na igrišče in nasprotniku niso dovolili, da bi si kljub večji posesti priigral resnejšo priložnost. V prvem polčasu so tako Angleži ostali brez strela v okvir vrat, naši pa so pretili predvsem po hitrih protinapadih, največ težav pa je angleški četi povzročal Barišić. Prvi so sicer v 10. minuti zapretili Otočani, a je poizkus Ibeja zletel mimo slovenskih vrat. V 13. minuti je Slovenija povedla, Stojanović je z lepo podajo v prostor zaposlil Barišića, ki je izigral gostujočo obrambo, ki mu je nastavljala ofsajd zanko, v nadaljevanju na tla položil še vratarja Beeneya in nato z rutiniranim strelom po tleh zadel za presenetljivo vodstvo Slovenije. Naši tudi po zadetku niso popuščali, Barišić je tako že v 19. minuti poizkušal z novim strelom, a zgrešil vrata. Podobno nenatančen je bil na drugi strani tudi Swift, deset minut pred koncem polčasa pa bi lahko Slovenija še povišala vodstvo, po samostojni akciji je do strela prišel Gajić, ki pa je meril v naročje angleškega čuvaja mreže. V zaključku polčasa sta za Slovenijo nenatančno merila še Gorenc Stanković in Barišić, ki je po predložku Reje z glavo zadel vratnico, na drugi strani pa je vrata zgrešil tudi Akpom.

V drugem polčasu so, pričakovano, Angleži pritisnili proti slovenskim vratom, a so bili ti napadi bolj kot ne jalovi. V 50. minuti je po predložku Ibeja z glavo streljal Chambers, ki pa je streljal mimo gola. V isti minuti je na drugi strani s strelom iz razdalje poizkušal Hotić, a je poizkus ukrotil Beeney. Slovenci so tudi v nadaljevanju onemogočili angleške napade in predvsem zajezile strele, sami pa so si na nasprotni polovici pripravili tudi nekaj strelov. Poizkusa Gajića in Lorbka so blokirali angleški branilci, strel Gorenc Stankovića pa je končal v rokah vratarja Beeneya. Angleški selektor Noel Blake je skušal potek srečanja preobrniti tudi z menjavami, a so slovenski mladci vse poizkuse gostov krotili do 85. minute, ko so Angleži uspeli izenačiti. Iz sumljive situacije, zdelo se je, da je bil strelec zadetka Baker ob podaji v prepovedanem položaju, so gostje izid poravnali. Baker je imel v kazenskem prostoru veliko prostora in brez težav matiral vratarja Zabreta. Angleži so imeli dve minuti kasneje novo priložnost, a je Akpoma meril mimo vrat.

Gostje so tako le z enim strelom v okvir prišli do točke, slovenskim fantom pa za nadaljevanje kvalifikacij ostaja vzpodbuda za obračuna s Švico in Andoro, saj so se proti renomiranemu nasprotniku predstavili v dobri luči. Na drugem srečanju, ki je bilo odigrano v Bakovcih, so zmago slavili Švicarji, ki so Andorcem zabili štiri zadetke. Naslednja tekma slovenske reprezentance bo v soboto, ko se bodo v Bakovcih udarili s švicarskimi vrstniki.

ANGLIJA U21 1:1 SLOVENIJA U21
Strelci: Baker (85); Barišić (13)

Anglija: Beeney, Toffolo, Webster, Chambers, Baker, Hayden (64 Hayden), Swift, Pearson, Ibe (83 Murphy), Wilson (76 Bennett), Akpom
Slovenija: Zabret, Reja, Jazbec, Vuklišević, Paljušić (93 Klemenčič), Lorbek, Hotić, Stojanović, Gorenc-Stankovič, Barišić (85 Šauperl), Gajić (74 Zahovič)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Snubci na vratih Jake Bijola

Kljub boju Udinese-ja do zadnjega kroga in s tem obstanka v Serii A, ne spremeni dejstva, …