Ženska mladinska reprezentanca Slovenije je izgubila tudi drugo tekmo elitnega kroga kvalifikacij za preboj na evropsko prvenstvo. Po Danski so izbranke selektorice Petre Mikeln izgubile še z Nizozemkami, gostiteljicami turnirja.


Podobno kot za tekmo z danskimi vrstnicami, lahko tudi za preizkušnjo z Nizozemsko, zapišemo, da je šlo za več kot zasluženo zmago nasprotnic, kar priča tudi razmerje v strelih. Slovenke so si v 90 minutah igre pripravile vsega en poizkus, gostiteljice pa so skupno poslale kar 22 strelov, polovico od tega v okvir slovenskega gola, ki ga je tokrat branila Sara Nemet. Vratarka beltinškega Pomurja je najzaslužnejša, da poraz Slovenk ni bil večji, saj je v prvem polčasu svojo mrežo z nekaj obrambami ohranila nedotaknjeno, v nadaljevanju pa je morala žogo trikrat pobrati iz svoje mreže. V uvodu drugega polčasa so si edino pravo priložnost najprej pripravile Slovenke, a je Tina Zadravec zgrešila okvir vrat. Nizozemke so zapravljeno priložnost hitro kaznovale in povedle v 50. minuti, ko je slovensko mrežo načela rezervistka Tiny Hoekstra, ki je v igro vstopila pred začetkom drugega polčasa. Vsega dve minuti po prvem zadetku so domačinke svojo prednost podvojile z zadetkom Sippie Folkertsma, ki je v 74. minuti z drugim zadetkom na tekmi postavila tudi končni izid srečanja.

Slovenija bo zadnjo tekmo kvalifikacij odigrala v četrtek, ko bodo nasproti stale Čehinje, ki jih danes čaka tekma z Dansko.

NIZOZEMSKA U19 3:0 SLOVENIJA U19
Hoekstra (50′), Folkertsma (52′, 74′)
Slovenija U19: Nemet, E. Kos, Jelen, Marolt, Senica, Zadravec (85′ Jelovšek), Ketiš, Predanič (81′ Bratuša), Rozmarič, Kolbl, Babnik (70′ Škvorc). Selektorica: Petra Mikeln.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …