Mladinska reprezentanca Slovenije se bo na memorialnem turnirju Valentina Granatkina jutri ob 15. uri borila za preboj v finale. Slovenci so si polfinalno vstopnico priigrali s prvim mestom v skupini C, v kateri so najprej ugnali Bolgarijo, remizirali z Latvijo in za konec skupinskega dela tekmovanja opravili še z Azerbajdžanom.


Polfinalna nasprotnica čete selektorja Igorja Benedejčiča bo izbrana vrsta Finske, ki je v skupini B zasedla drugo mesto. Finci so si polfinale zagotovili kot najboljše drugouvrščeno moštvo. Varovanci selektorja Alekseja Eremenka, sicer Rusa in očeta dobro znanih finskih reprezentanov – Alekseja in Romana Eremenka, so v štirih tekmah ugnali zgolj Kazahstan, a ob tem niso niti izgubili, saj so remizirali z Estonijo, Moldavijo in Rusijo, ki je v skupini B zasedla prvo mesto in se bo v polfinalu pomerila s selekcijo St. Petersburga, ki si je kot nasprotnice v polfinalu ni želel prav slovenski selektor Benedejčič. Za razliko od Slovenije, ki je bila z devetimi zadetki za Rusijo (14) in St. Petersburgom (12), ki pa sta odigrali tekmo več, tretje najučinkovitejše moštvo skupinskega dela tekmovanja, je bila Finska v napadu precej skromnejša. Ob štirih prejetih, so Finci v štirih tekmah dosegli zgolj pet zadetkov, trikrat je v polno meril Niilo Mäenpää, dvakrat je bil uspešen Benjamin Källman.

Slovenski napad je bil precej bolj raznovrsten, s tremi zadetki se je najbolj izkazal Rok Bužinel, mrežo Azerbajdžana je dvakrat zatresel Kevin Žižek, pod zadetek pa so se podpisali še Sven Karič Šoštarič, Marcel Kene, Kristjan Sredojević in Tom Žurga, ki je medtem spregovoril tudi za klubsko spletno stran Triglava: “Z vlogo, ki mi jo je namenil selektor, sem kar zadovoljen. Sem novinec v reprezentanci in na tem turnirju sem dobil tudi prve minute, kar mi veliko pomeni. Kot novinec moram ponujene minute izkoristiti, se potruditi in odigrati tako kot najbolje znam. S svojimi igrami sem zadovoljen, na zadnji tekmi v skupinskem delu sem dosegel tudi prvi zadetek. Menim, da se moram še bolj sprostiti in uživati v igri, to pa mi je svetoval tudi trener.”

Žurga, ki se je podpisal tudi pod zadnji slovenski zadetek v skupinskem delu tekmovanja, pravi, da se lahko Slovenija prebije tudi vse do zmage v finalu: “Menim, da lahko pridemo zelo daleč, morda lahko celo osvojimo turnir. To smo dokazali z igrami v skupinskem delu, kjer smo bili od vseh treh ekip dosti boljši. S takšno disciplino v igri in borbenostjo lahko osvojimo turnir, to pa je tudi naš tihi cilj.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kek: Čestitke fantom

    Slovenija še ostaja živa in ima sedaj pred torkovo tekmo na Švedskem vse niti v svojih rok…
  • Bijol: ”Fuzbal” ti ponavadi vrne

    Slovenija je včeraj s fantastično predstavo pred polnimi Stožicami premagala reprezentanco…
  • Slovenci visoko premagali Moldavce

    Po stari celini te dni potekajo kvalifikacijski turnirji reprezentanc do 19. leta starosti…
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kek: Čestitke fantom

Slovenija še ostaja živa in ima sedaj pred torkovo tekmo na Švedskem vse niti v svojih rok…