Slovenska izbrana vrsta se po dveh letih znova vrača v Ljudski vrt. Slovenci so nazadnje v štajerski prestolnici gostovali 12. oktobra 2012, ko so z dvema zadetkoma Tima Matavža ugnali Ciper. Obračun s Švicarji bo tudi prva domača tekma v letošnjem letu, izbranci Srečka Katanca pa bodo skušali prekiniti negativni niz, saj so v štirih letošnjih tekmah doživeli ravno toliko porazov, za nameček pa letos še niso dosegli niti zadetka. Statistika je na strani Slovenije, saj so Slovenci v Ljudskem vrtu dobili 13 od 20 tekem, na jubilejni 200. tekmi pa želijo bero zmag povečati, a imajo tudi v gostujočem taboru svoje načrte.


“Dobro moramo biti pripravljeni, če želimo proti Sloveniji osvojiti vse tri točke. Slovenija je močna, Litva in Estonija pa sta doma ravno tako sposobni pripraviti presenečenje. Če se na teh tekmah ne bomo popolnoma angažirali, lahko naletimo na težave. Tudi proti San Marinu moramo nastopiti z miselnostjo, s kakršno se lotevamo Anglije. Moramo biti povsem osredotočeni in predani svoji nalogi,” je dejal Vladimir Petković, selektor švicarske reprezentance, na stolčku katere je nasledil legendarnega Ottmarja Hitzfelda, ki je moštvo na minulem svetovnem prvenstvu popeljal v izločilne boje, a v osmini finala moral priznati premoč kasnejši finalistki Argentini. Petković, rojeni Sarajevčan, ki pa že vrsto let živi v Švici in ima tudi švicarsko državljanstvo, epizode na selektorskem stolčku ni pričel najbolje, saj so Švicarji v Baslu, pred domačimi gledalci, z 0:2 izgubili z Anglijo. 51-letni strokovnjak, ki po nekaterih informacijah tekoče govori kar sedem jezikov, pravi, da ima lahko to tudi pozitivne posledice: “To ima lahko tako pozitivne kot negativne strani. Iz tega moramo povleči tisto pozitivno in tekmece spraviti v težave. Slovenija je morda še pod malce večjim pritiskom, saj je na prvi tekmi klonila proti na papirju lažjemu tekmecu.”

Petković, v času nekdanje skupne države tudi nogometaš Kopra, Ljudski vrt zelo dobro pozna. Z Laziem je namreč leta 2012 v Mariboru gostoval že dvakrat, najprej v okviru zadnjega kroga kvalifikacij, ko so se Rimljani pomerili z Muro, in konec leta še v okviru skupinskega dela evropske lige. Lazio je obakrat odnesel poln izkupiček, a švicarski selektor opozarja na nevarnosti Ljudskega vrta: “Na stadionu bo zelo vroče. To sem svojim igralcem že povedal. Dvanajst tisoč gledalcev bo bučno spodbujalo svojo reprezentanco. Ne smemo dovoliti, da bi se Slovenci zaradi naših napak razleteli po igrišču.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…