Milivoje Novaković, tako kot Samir Handanović, Boštjan Cesar in Josip Iličić, z reprezentanco danes ni odpotoval proti Katarju. Četverica se je do junija poslovila od reprezentančnih soigralcev, Iličić in Novaković z zadetkom. Slednji se je v drugem polčasu najprej izkazal v vlogi asistenta Andražu Struni, dve minuti kasneje pa sta s Primorcem obrnila vlogi. V zaključku srečanja je Ljubljančan v napadu moči združil z Robertom Berićem, ki je zaigral prvič v uradni reprezentančni tekmi.


“Menim, da na začetku ni bilo enostavno. Fantom bi se rad zahvalil, da smo prikazali pravi odnos, se borili na igrišču in prevladovali celotno tekmo. Potrebovali smo prvi zadetek, ‘Jojo’ ga je dosegel in nato je bilo lažje. V drugem polčasu smo videli, da je ta ekipa sposobna marsičesa. Potrebno je delati tudi v prihodnje. Pomembne so tri točke, ki so lepa popotnica za junijski spektakel,” je dejal izkušeni napadalec, ki nekaj zadnjih letih igra na Daljnem vzhodu. 35-letni nogometaš, ki trenutno igra za Nagoyo Grampus, je ravno tako pohvalil Josipa Iličića, s katerim si je delil prostor v konici napada, spregovoril pa je tudi o navijačih: “Ljubljana in Slovenija sta pač specifični. Upam, da so navijači zadovoljni, ampak tako je v nogometu. Smo profesionalci, na terenu moramo dati maksimum in danes smo ga pokazali. Mislim, da smo z navijači našli skupni jezik. Upam, da jim je bila tekma všeč.”

Foto: Jure Banfi
“Vsi smo veseli zmage, najpomembnejše so tri točke.” (Foto: Jure Banfi)

“Morda je San Marino v drugem polčasu fizično nekoliko padel. Vseeno pa smo imeli sami priložnosti skozi celotno srečanje. Mislim, da se nam je v nadaljevanju zasluženo odprlo in smo nato dosegli več zadetkov,” pa je prve vtis po tekmi predstavil Robert Berić. Krčan je na igrišče pritekel v 72. minuti, ko je zamenjal že omenjenega Iličića, in se hitro znašel v nekaj obetavnih položajih. Zadetka sicer ni uspel doseči, a je bil vseeno zadovoljen s prikazanim: “Dobro je bilo. Bil sem v dveh obetavnih situacijah, škoda, da nisem dosegel zadetka. Kot pa sem že dejal, smo vsi veseli zmage, najpomembnejše so tri točke.”

Katanec bo na drugega strelca avstrijske Bundeslige računal tudi v Dohi, kjer pa bosta konkurenta za mesto v napadu Tim Matavž in Roman Bezjak: “Morda za to, da se novinci spoznamo in da nekaj novih igralcev dobi priložnost. Vemo, da Katar ni slaba reprezentanca, pred kratkim so premagali tudi Alžirijo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenec v pogovorih za selektorski stolček

Smo v času dopustov in pričetka lig po svetu. Ob koncu leta nas čaka poslastica, ko bomo p…