Članski reprezentanci Slovenije v severnoirskem Belfastu ni uspelo prekiniti serije neporaženosti domače reprezentance. Precej uspešnejši so bili v Kopru, v dvoboju z Irsko, ki je padla z izidom 3:1, reprezentanti do 21 let, ki so s peto zmago znova skočili na drugo mesto lestvice skupine 2, pred Srbijo.


“Tekma je bila izredno pomembna tudi iz vidika nadaljevanja boja za drugo mesto. Današnja tekma je bila težka, Irci so bili čvrst nasprotnik, vendar mislim, da smo si ustvarili več priložnosti. Bili smo boljša ekipa in na koncu smo zasluženo zmagali,” je po pomembni zmagi, s katero je četa selektorja Primoža Glihe ohranila lepe možnosti za drugo mesto in morebiten preboj v dodatne kvalifikacije za preboj na evropsko prvenstvo, dejal Miha Zajc. Šempetrčan, ki je v sredo, prav na zelenici koprske Bonifike, vknjižil krstne minute v članskem reprezentančnem dresu, je bil tudi v dresu mlade izbrane vrste eden najvidnejših posameznikov.

Up ljubljanske Olimpije se je v drugem polčasu podpisal pod natančno izveden prosti strel, s katerim je bil odpor čvrstih Ircev, ki so nekaj udarcev podelili tudi Zajcu, dokončno strt: “Irci so bili izjemno čvrst nasprotnik. Mislim, da smo vsi prejeli precej udarcev. Na srečo sem izkoristil drugi prosti strel in z golom za 3:1 smo lažje zadihali. Sem zelo zadovoljen, najpomembneje pa je, da smo zmagali.”

Zmaga Slovenije bi lahko bila še izdatnejša, saj so si naši upi ob dobri predstavi v fazi obrambe pripravili tudi nemalo število priložnosti: “Morda res. Po doseženem zadetku in ob določeni prednost smo se postavili malce bolj obrambno, Irci so pritisnili, prostor pa smo dobro izkoristili za nevarne protinapade.”

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/110753269303542/videos/200114597034075/” width=”660″ height=”480″ onlyvideo=”1″]
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar in druščina še naprej neporažena

Drugi dan desetega meseca leta 2022, je bil rezerviran za večerni derbi Grške prve lige. V…