Slovenija je mednarodni reprezentančni turnir Valentina Granatkina, ki so ga vse do danes gostili v ruskem St. Petersburg, zaključila s četrto zamgo, potem ko je v malem finalu ugnala domačo selekcijo St. Petersburga in se veselila tretjega mesta.


Po sedmem in osmem mestu v lanskem in predlanskem letu, je tretje mesto največji uspeh Slovencev. Podobno kot na četrtkovi tekmi z Belorusijo, ko je dvakrat zatresel mrežo nasprotnika, je bil osrednji junak slovenske izbrane vrste Semin Omerović, 17-letni up velenjskega Rudarja, ko je v drugi minuti drugega polčasa izkoristil predložek iz kota in osamljen na drugi vratnici žogo poslal v mrežo domače selekcije. To je bil tudi edini zadetek na tekmi Slovenci so uspeli v nadaljevanju, kljub pritisku domače ekipe in navijačev, svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno in se veseliti tretjega mesta.

ST. PETERSBURG U19 0:1 SLOVENIJA U19
Omerović (
Slovenija – začetna enajsterica: Rok Vodišek, Haris Dedić, Marko Klemenčič, Tilen Ahec, Dominik Ivkić, Timi Max Elšnik, Jan Repas, Andraž Mrkonja, Žan Žužek, David Škrbec, Sandi Ogrinec. Selektor: Igor Benedejčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…