Slovenija je mednarodni reprezentančni turnir Valentina Granatkina, ki so ga vse do danes gostili v ruskem St. Petersburg, zaključila s četrto zamgo, potem ko je v malem finalu ugnala domačo selekcijo St. Petersburga in se veselila tretjega mesta.


Po sedmem in osmem mestu v lanskem in predlanskem letu, je tretje mesto največji uspeh Slovencev. Podobno kot na četrtkovi tekmi z Belorusijo, ko je dvakrat zatresel mrežo nasprotnika, je bil osrednji junak slovenske izbrane vrste Semin Omerović, 17-letni up velenjskega Rudarja, ko je v drugi minuti drugega polčasa izkoristil predložek iz kota in osamljen na drugi vratnici žogo poslal v mrežo domače selekcije. To je bil tudi edini zadetek na tekmi Slovenci so uspeli v nadaljevanju, kljub pritisku domače ekipe in navijačev, svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno in se veseliti tretjega mesta.

ST. PETERSBURG U19 0:1 SLOVENIJA U19
Omerović (
Slovenija – začetna enajsterica: Rok Vodišek, Haris Dedić, Marko Klemenčič, Tilen Ahec, Dominik Ivkić, Timi Max Elšnik, Jan Repas, Andraž Mrkonja, Žan Žužek, David Škrbec, Sandi Ogrinec. Selektor: Igor Benedejčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke proti Walesu po nove točke

Slovenske reprezentantke se bodo v petek v Lendavi na tekmi 3. kroga kvalifikacij za sveto…