Mladinska izbrana vrsta Slovenije je odlično pričela s turnirjem Valentina Granatkina, ki ga v teh dneh gosti ruski St. Petersburg. Varovanci novega selektorja Igorja Benedejčiča, ki je na klopi nasledil Primoža Gliho, ki se je preselil k mladi reprezentanci, so z 1:0 ugnali Bolgarijo.


Odločilni zadetek je v 36. minuti prispeval Jan Repas, 18-letni vezist Domžal, ki se lahko pohvalijo z največ reprezentanti, saj vodilna ekipa mladinskega prvenstva prispeva štiri člane. Slovenija je do vodstva prišla po hitri akciji, ko je Žan Žužek z dolgo podajo v ogenj poslal Andraža Mrkonjo, ta pa je s povratno podajo zaposlil Jana Repasa, ki je s strelom z osemnajstih metrov zadel v spodnji desni kot bolgarskega gola. Bolgari so predvsem v drugem polčasu močno pritisnili proti slovenskim vratom, a so se slovenski fantje ubranili, selektor Benedejčič pa je v zaključku tekme s taktičnimi menjavami motil ritem nasprotnika.

Naši upi bodo drugo tekmo turnirja odigrali jutri, ob 12:30, ko se bodo pomerili s Kazahstanci. Ti so v prvi tekmi z Bolgarijo izgubili z 2:0, izbrancem selektorja Igorja Benedejčiča tako za prvo mesto v skupini zadostuje že remi. Prvo mesto pa v nadaljevanju turnirja prinaša boj za prvo do šesto mesto.

SLOVENIJA 1:0 BOLGARIJA
Repas (36′)
Slovenija – začetna enajsterica: Rok Vodišek, Haris Dedić, Marko Klemenčič, Tilen Ahec, Dominik Ivkić, Timi Max Elšnik, Jan Repas, Andraž Mrkonja, Žan Žužek, David Škrbec, Sandi Ogrinec. Selektor: Igor Benedejčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenska reprezentanca je dobila nasprotnike kvalifikacij za evropsko prvenstvo

Znani so nasprotniki slovenske mlade reprezentance do 21 let za kvalifikacijski del evrops…