Reprezentanca do 18 let je v Ajdovščini odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem s  srbskimi vrstniki. Slovenci so se veselili minimalne, a prestižne zmage, ki pa jo je nekoliko zasenčila huda poškodba kapetana Vitje Valenčiča.


Mladi vezist Fiorentine je moral nogometno zelenico zapustiti že po četrt ure srečanja, po tem ko je začutil bolečine v kolenu. Valenčičevi soigralci so premoč v prvem polčasu kronali v 33. minuti, ko je s precejšnje razdalje silovito sprožil Adam Gnezda Čerin in s projektilom pod prečnik srbskega gola zadel za slovensko vodstvo. Selektor Benedejčič se je v nadaljevanju obračuna odločil preizkusiti novo taktično različico, ki pa se ni obnesla tako, kot tista iz prvega polčasa, saj so Srbi imeli pobudo, ki pa je niso uspeli pretvoriti v zadetek.

“S prvim delom tekme smo lahko zadovoljni, saj smo prikazali dobro nogometno predstavo. V nadaljevanju obračuna smo spremenili sistem igre, kar pa se ni popolnoma obneslo, saj so bili Srbi v tem obdobju boljši nasprotnik. Kljub zmagi, pa je na tekmo pustila pečat predvsem huda poškodba kapetana, Vitje Valenčiča, ki se že jutri vrača v Firence na pregled kolena. Vitji vsi skupaj želimo čim hitrejše okrevanje,” je za spletno stran NZS dejal Igor Benedejič.

Slovenci in Srbi bodo drugo pripravljalno srečanje prav tako v Ajdovščini odigrali jutri, ob 11. uri.

SLOVENIJA U17 – SRBIJA U17 1:0
Gnezda Čerin (33′)
Slovenija: Bičić, Hodžić, Palamar (82′ Božič), Bijol (84′ Pljava), Gorenc, Drkušić, Horvat (64′ Guček), Gnezda Čerin, Celar (89′ Španja), Valenčič (15′ Kryeziu), Kerin (64′ Turkuš). Selektor: Igor Benedejčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…