EuroGO


Iz Londona Jure Banfi in Peter Dominko.

Tudi Valter Birsa je po tekmi s slačilnice pred novinarje prišel kar malce poklapan, kar pa je povsem razumljivo, saj so Slovenci na Wembleyju iz rok izpustili odlično priložnost, da bi v gosteh pripravili eno od večjih presenečenj v zadnjih letih slovenskega reprezentančnega nogometa in morda osvojili kar poln izkupiček, s katerim bi se na lestvici prebili celo pred Anglijo, na prvo mesto. Tudi Birsa je po tekmi objokoval hitro zapravljeno vodstvo.

“Škoda prvega zadetka v naši mreži, ki smo ga prehitro dobili. Mislim, da bi s podaljšanjem vodstva domači naredili še kakšno napako več in bi nam omogočili še kakšno priložnost več. Kot sem dejal, izenačujoči gol nas je presekal in priložnost, ki je bila zanimiva, se nam je izjalovila,” je dobre pol ure po tekmi zapravljeno priložnost in morebitno presenečenje sredi Londona objokoval Valter Birsa, ki se je moral sprijazniti s porazom, drugim v tokratnem kvalifikacijskem ciklusu. V nadaljevanju je Primorec na začasnem delu v Italiji, trenutno je tako kot Boštjan Cesar in Dejan Lazarević član veronskega Chieva, še enkrat poudaril, da bi se lahko tekma, v primeru, da Angleži ne bi tako hitro izenačili, odvila v povsem drugo smer: “Že včeraj sem poudaril, da bomo morali stati organizirano in biti zelo dobri, saj so še posebej nevarni na domačem stadionu. Žal mi je, da po vodstvu nismo zdržali še kakšne minute več. Ampak tak je pač nogomet, danes dobre reprezentance izkoristijo vsako slabšo minuto in nato je bila tekma znova na začetnem izhodišču, po katerem so domači pridobili še dodaten nalet.”

Kljub temu je stanje na lestvici po štirih odigranih tekmah še vedno dobro. Na roko Slovenije so šli tudi pri San Marinu, ki je doma presenetljivo remiziral z Estonijo in jo zadržal za Slovenijo, medtem ko je Švica s 4:0 na domačem igrišču razbila Litvo, a zaradi poraza v Ljudskem vrtu ostaja za Slovenijo: “Morda bi lahko bila tudi kakšna točka več. Po štirih tekmah bi lahko glede na videno osvojili še kakšno točko več. Ampak v nogometu je tako, da ti včasih nekaj da in včasih nekaj vzame. Konec koncev stvar ni slaba, saj smo glede na preostale rezultate še vedno pri vrhu skupine, bi pa bilo s kakšno točko ali tremi več drugače.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…