Do vrhunca reprezentančne sezone so le še trije dnevi. V nedeljo, ob 18. uri, bo šlo zares, v Stožice prihajajo Angleži, po polovici kvalifikacij s petnajstimi točkami vodilno moštvo skupine E. Za četo selektorja Srečka Katanca je že nekaj dni priprav, počasi pa temperatura raste tudi pri reprezentantih.


“Vemo, kje ne smemo izgubljati žog, poznamo načrt za prebijanje njihove obrambe, seznanjeni smo tudi z načinom igranja, ki prinaša večjo posest žoge. Mislim, da bomo vse to uspeli popraviti v primerjavi s prvo tekmo,” je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal Valter Birsa, ki skupaj s Timom Matavžem 21. junija še šestič zapored organizira dobrodelno nogometno tekmo. S članom veronskega Chieva se strinja tudi Branko Ilić, ki napoveduje, da bo potrebno na domačem igrišču tudi pritisniti na gostujoči obrambo: “Angliji nismo igrali dobro, a smo vseeno prišli do vodilnega zadetka. Takrat smo prejeli gole iz naših napak, je pa tudi res, da je na Wembleyju nekoliko težje igrati. Tokrat igramo doma, kar pomeni, da bomo morali v posameznih obdobjih pritisniti na njihovo zadnjo linijo in na ta način onemogočiti angleško igro. Potrebno bo znati zadržati žogo, kar nam na prvi tekmi ni uspevalo. Na ta način lahko prihranimo tudi nekaj dragocene moči.”

Kot smo danes že poročali, so Stožice razprodane, odlične podpore pa se veseli tudi Birsa: “Super je to slišati. Upam, da bomo na začetku tekme uspeli izpeljati nekaj akcij, s katerimi bi navijače prepričali, da hitro stopijo za nami.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…