Reprezentanca do 18 let, ki se pripravlja na Elitni krog kvalifikacij za EP U17 2015, je v Stari Pazovi s srbskimi vrstniki odigrala še drugo srečanje v dveh dneh. Potem ko so izbranci selektorja Igorja Benedejčiča v torek izgubili, so se danes maščevali in zmagali z 1:2.


Srbsko mrežo je v 24. minuti tekme načel Vitja Valenčič, up ljubljanske Olimpije, na katerega naj bi pred meseci oči vrgla tudi Fiorentina. Naši upi so vodstvo povišali v četrti minuti nadaljevanja, ko se je med strelce vpisal še Kristijan Sredojević. Član kranjskega Triglava pa zadetka ni mogel proslavljati, saj je med akcijo za zadetek prejel močan udarec domačega vratarja Stankovića s kolenom v predel reber in predčasno končal s tekmo, saj je bil z reševalnim vozilom prepeljan v bolnišnico. Srbi so do znižanja zaostanka prišli vsega tri minute po drugem zadetku Slovenije, najstrožjo kazen je uspešno izvedel Zehrudin Mehmedović. Slovenci so v nadaljevanju tekme zapravili še nekaj lepih priložnosti za višjo zmago, ki je bila povsem zaslužena, saj so tudi v domači reprezentanci po tekmi priznali, da so bili Slovenci veliko boljši nasprotnik.

SRBIJA U17 1:2 SLOVENIJA U17
Mehmedović (47′ pen); Valenčič (24′), Sredojević (44′)
Slovenija:
Vodišek (67′ min Vekić), Karić (42′ Čoralić), Rom, Pišek, Cvjetičanin (67′ Petrović), Valenčič, Ogrinec, Novak (67′ Horvat), Elšnik (67′ Bužinel), Sredojević (67′ min Štor), Guček. Selektor: Igor Benedejčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…