Potem ko je fantovska kadetska izbrana vrsta z današnjim obračunom s Škotsko zaključila UEFA razvojni turnir v Zagrebu, se bodo konec tedna v hrvaško prestolnico odpravila tudi dekleta, ki se bodo pomerila s Hrvaško, Srbijo ter Bosno in Hercegovino. Tina Kelenberger, selektorica kadetske reprezentance, je danes objavila reprezentančni seznam.


“Gre za našo prvo skupno akcijo, reprezentanca pa je sestavljena skoraj popolnoma na novo, saj je bilo v lanskem letu veliko deklet izhodnega letnika. Letnik 2000 je v državi izredno perspektiven, zato je na seznamu veliko deklet tega letnika, kar je tudi dobro za to reprezentanco že za prihodnjo sezono. V državi imamo kar nekaj talentiranih igralk letnika 1999, ki so v tem segmentu imele kot starejše prednost in tako je odpadlo kar nekaj perspektivnih deklet letnika 2000, ki se niso uvrstile niti na čakalni seznam. Ravno ta dekleta pa bodo pa nosilke te reprezentance v prihodnjem letu, zato srčno upam, da bodo do takrat delale še bolj zavzeto, saj nam je pomembna vsaka posameznica,” je za spletno stran NZS dejala selektorica Kelenberger, ki je morala v primerjavi s spodnjim seznamom poseči po dveh spremembah.

Zaradi poškodbe mišice v ekipi ni Urške Bratuša, ki je bila v preteklosti že pomemben člen reprezentance. Zaradi šolskih obveznosti na državni ravni in posledično štipendije pa bo odsotna tudi Jana Intihar. Priložnost za dokazovanje sta tako dobili Issabela Pleterski in Greta Garbari.

Spored turnirja:
HRVAŠKA – SLOVENIJA (7. marec, ob 13:30)
SLOVENIJA – SRBIJA (8. marec, ob 11:00)
BOSNA IN HERCEGOVINA – SLOVENIJA (10. marec, ob 11:00)

womenU17

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…