Mladi izbrani vrsti je vse do predzadnje minute obračuna na koprski Bonifiki kazalo dobro, saj so naši fantje uspešno držali remi brez zadetkov. Rusi so bili sicer boljši, saj so si pripravili več priložnosti, izkoristili pa prav zadnjo, ko je po kotu zadel Nikitin. Slovenci so tako po treh tekmah brez poraza, morali znova priznati premoč nasprotniku.


Kvalifikacije za evropsko prvenstvo U-21 – 6. krog. Sodnik: Marius Avram.
Koper: Bonifika,  gledalcev.
SLOVENIJA U21 0:1 RUSIJA U21
Strelci: Nikitin (92)

Slovenija U21: Jug, Palčič, Blažič, Krajnc, Janža, Vrhovec, Žibert (46 Benedičič), Jelenič, Vučkić, Črnic (66 Pučko), Šporar. Selektor: Tomaž Kavčič.
Rusija U21: Baburin, Ten, Zuev, Nikitin, Semenov, Kajumov (64 Lambarski), Mogilevec, Emeljanov, Efremov (75 Nurov), Kozlov, Bazeljuk (68 Davidov). Selektor: Nikolaj Pisarev.

Slovenci so se v uvodu tekme dobro postavili in v prvih minutah nadzirali potek igre, a so do prve resnejše priložnosti v 14. minuti prišli Rusi. Pred kazenskim prostorom sta se zapletla slovenska centralna branilca, Krajnc in Blažič, Bazeljuk pa je hitro stekel proti golu, a se je z obrambo izkazal Jug in preprečil veselje napadalcu, ki je mrežo Slovenije dvakrat zatresel že na prvi tekmi na ruskih tleh. Slovenci so si prvo pravo priložnost pripravili v 29. minuti, ko je Vučkić poslal nevaren predložek iz leve strani, pred golom pa je z glavo meril Šporar, a slabše zadel žogo in zgrešil okvir vrat. Nato so do dveh nevarnih poizkusov znova prišli gostje, obakrat se je pred Jugom znašel odlični Bazeljuk, a je v prvo po napaki Kranjca zgrešil okvir vrat, v drugo pa se je po predložku iz leve strani in po strelu iz bližine še drugič izkazal Jug. Zadnja priložnost v prvem polčasu je pripadla Sloveniji, Šporar, ki ga je na tribunah Bonifike gledalo kar nekaj oglednikov tujih klubov, se je odločil za strel iz razdalje, vendar tudi v drugo zgrešil okvir vrat.

Rusi so silovito začeli tudi drugi polčas in v prvih desetih minutah dvakrat nevarno zapretili, po predložku iz desne je v 52. minuti streljal Efremov, a slabo zadel žogo in zgrešil vrata. Minuto kasneje pa je iz prostega strela po prekršku Vučkića zapretil še Kozlov, a je Jug žogo odbil nazaj v igrišče. V 62. minuti so do prvega strela v drugem polčasu prišli tudi naši fantje, iz roba kazenskega prostora je Jelenič meril v daljši kot, a je bil gostujoči vratar Baburin dovolj pozoren. Ruski pritisk se tudi v nadaljevanju tekme ni zmanjševal, saj so gostje dvakrat zapretili iz desne strani. V 69. minuti je po desni poti prodrl Kozlov, bil za korak hitrejši od Janže in sprožil proti golu, kjer pa je bil Jug znova na mestu. Slovenski vratar je imel precej dela tudi dve minuti kasneje, ko se je iz podobne pozicije za strel odločil Mogilevec, a je Jug odbil žogo v kot. Slovenci so v zadnji četrtini srečanja umirili goste in ko je že kazalo, da se bo srečanje končalo brez zadetkov, so Rusi v 92. minuti le zatresli slovensko mrežo. Gostje so izvedli kot iz leve, Kozlov je žogo poslal na drugo vratnico, kjer je bil najvišji Zuev, ki je z glavo podal pred gol, kjer je osamljeni Nikitin žogo zabil v gol nemočnega Juga.

Slovenci s petimi točkami ostajajo na predzadnjem, petem mestu, Rusi pa so z novimi tremi točkami vsaj začasno skočili pred Dance in zasedli vrh skupine 2. Slovence že v torek čaka novo srečanje, izbranci selektorja Tomaža Kavčiča bodo skušali priti do novih točk na gostovanju v Bolgariji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Snubci na vratih Jake Bijola

Kljub boju Udinese-ja do zadnjega kroga in s tem obstanka v Serii A, ne spremeni dejstva, …