Ženska članska izbrana vrsta je v Kopru, na zelenici atletskega stadiona Bonifike, izgubila uvodno tekmo v letošnjem letu. Z zadetkom v 24. minuti je pripravljalni obračun v korist mladinske reprezentance Združenih držav Amerike odločila Bennit.


Slovenska dekleta so bila najbližje zadetku sredi drugega polčasa, ko je po strelu Kaje Eržen Američanke rešil okvir vrat. Mateja Zver, ki je pozimi dres Pomurja zamenjala za avstrijski St. Pölten, je za spletno stran krovne nogometne dejala, da so si Slovenke danes zaslužile vsaj neodločen rezultat: “Igrale smo dobro. Žal smo v prvem polčasu na sredini stale nekoliko predaleč od igralk. Potem je igra stekla, imeli smo nekaj priložnosti, ki pa jih žal nismo izkoristile. Američanke so dobra ekipa, a smo si tudi mi danes zaslužile vsaj remi!”

Slovenke se bodo v nedeljo, znova v Kopru, pomerile še z mladinsko izbrano vrsto Francije.

SLOVENIJA 0:1 ZDA U19
Bennit (24′)

Slovenija: Čevnik, Kralj, Derina, Kos, Benak, Rola, Žganec, Prašnikar, Nikl, Zver, Tibaut. Igrale so še: Eržen, Ketiš, Sevšek, Rogan.
ZDA (U19): Bendon, Clark, Madison, Maddie, Smizh, Mac, Baymon, Keegans, McCraken, Bennit, Agnew, Coffee. Igrale so še: Robbins, D’Ambia, Garofolo, Watson, McBeath.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…