Kadetska reprezentanca je ostala brez uvrstitve na evropsko prvenstvo, ki ga bo maja gostila Hrvaška. Četa selektorja Agrona Šalje je elitni krog kvalifikacij sklenila še z drugim remijem, a je v obračunu s Češko še tik pred koncem obračuna kazalo na zmago.


Po prvem polčasu, ki ni ponudil zadetkov, priložnosti pa je bilo bore malo, je bilo nadaljevanje precej bolj razgibano. Češka je v četrti minuti drugega dela srečanja zatresla okvir slovenskega gola in bila za neizkoriščeno priložnost kaznovana v 48. minuti, ko je podajo Nika Prelca izkoristil rezervist Simon Gregorin, ki je v igro vstopil pred nadaljevanjem dvoboja. Prelec je v 70. minuti, po podaji Davida Zeca, podvojil slovensko prednost in vse je kazalo, da se bodo Slovenci razveselili prve zmage.

A to je bil račun brez krčmarja, saj so Čehi v izdihljajih tekme zadeli kar dvakrat. V zadnji minuti rednega dela srečanja je prednost Slovencev znižal Majka, za popoln šok pa je v tretji minuti sodniškega dodatka poskrbel še Hezoucky in svoji reprezentanci po dveh porazih priigral prvo točko.

Slovenci so turnir sklenili na tretjem mestu, Angleži, ki so ugnali tudi Bosno in Hercegovino, pa so brez oddane točke potrdili prvo mesto.

ČEŠKA U17 : SLOVENIJA U17 2:2
Majka (80′), Hezoucky (83′); Gregorin (48′), Prelec (70′)
Slovenija U17: Gril, Kolmanič, Mittendorfer, Stojinović, Rorič, Prelec, Jakupovič (46′ Kurtović), Kryeziu, Schweiger, Svetlin (66′ Zec), Matko (41′ Gregorin). Selektor: Agron Šalja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenska izbrana vrsta izžrebana v zahtevno skupino

Slovenska izbrana vrsta do 19 let je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odig…