Kadetski selekciji Slovenije in Hrvaške sta včeraj popoldne odigrali prvo od dveh prijateljskih srečanj v sklopu priprav na elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo. V Dekanih so se zmage veselili v hrvaškem taboru, mladi Slovenci so klonili z izidom 1:2.


Hrvaška je povedla že v sedmi minuti srečanja, ko je Matevža Vidovška premagal Ivan Vujčić, slovenski upi se niso predali in so v 26. minuti izničili prednost južnih sosedov, z natančnim strelom je hrvaškega vratarja Davorja Matijaša matiral Žan Zaletel, sicer član ljubljanskega Brava. Sredi drugega polčasa, ko sta oba selektorja priložnost za igro namenila tudi rezervistom, je zmagovalca odločil Dario Špikić. Priložnost za revanšo bodo imeli Slovenci že jutri opoldne, ko bodo v vlogi gostitelja Hrvati, dvoboj bo odigran v Umagu.

“S prikazanim nisem najbolj zadovoljen, saj bi lahko tudi boljše izgledali na igrišču. Nekateri igralci so odigrali dobro tekmo, na posameznih položajih pa smo bili premalo odločni. Te tekme nam služijo kot določen preizkus predvsem za fante, ki niso bili v preteklosti pogosto z nami. Preizkušamo alternative, nekaj rotacij bomo verjetno izvedli tudi za drugo tekmo s Hrvaško,” je za spletno stran dejal selektor Kosič, ki je pogrešal dva pomembna aduta, saj se Adis Hodžić in Žan Celar s člansko ekipo Maribora pripravljata na nadaljevanje sezone.

SLOVENIJA U17 1:2 HRVAŠKA U17
Zaletel (26′); Vujčić (7′), Špikić (73′)
Slovenija: Vidovšek, Žinič, Zaletel, Guček, Bijol, Gnezda Čerin, Kerin, Milič, Španja, Horvat, Tubič. Igrali so še: Mesarič, Sokler, Žgajner, Pljava, Urh, Rogelj. Selektor: Dušan Kosič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar in druščina še naprej neporažena

Drugi dan desetega meseca leta 2022, je bil rezerviran za večerni derbi Grške prve lige. V…