Mlada reprezentanca Slovenije se je po Ukrajini, ki je v Kopru slavila z 0:2, danes popoldne v Celju pomerila še z makedonskimi vrstniki. Srečanje se je končalo brez zmagovalca, potem ko so Makedonci povedli v 41. minuti, ko se je žoga po strelu Pivkovskega od vratnice odbila v Zabreta in končala v slovenski mreži. Slovenci so v nadaljevanju zaigrali bolje in do izenačenja prišli v 73. minuti, ko je po podaji Črnigoja, ki je bil najboljši mož na zelenici, izenačil Ožbolt.


Prvi polčas v deževnem in precej vetrovnem vremenu ni ponudil veliko nogometne igre. V prve pol ure smo videli zgolj dva poizkusa, na strani Slovenije je v osmi minuti, po akciji Bajdeta in Požeg Vancaša, z roba kazenskega prostora streljal Zajc, ki pa je meril visoko preko gola. Še lepšo priložnost so si v 14. minuti pripravili Makedonci, ko se je po podaji z desne strani igrišča pred vratarjem Zabretom znašel Nafiu, vendar iz prve streljal mimo desne vratnice slovenskega gola. Po 30. minuti, ko je prenehalo deževati, pa se je razživela tudi igra. Z individualnimi prodori sta po obeh bokih poizkušala Črnigoj in Požeg Vancaš, a brez večjega uspeha, v 40. minuti pa je po prodoru Bajdeta streljal Zajc, a z roba kazenskega prostora meril mimo desne vratnice. Makedonci so odgovorili minuto kasneje, ko je po desni strani igrišča potegnil Pivkovski, sprožil z desne strani kazenskega prostora, žoga se je od vratnice odbila v Zabreta in končala v slovenskem golu.

Slovenci so v nadaljevanje krenili silovito in v prvih 15 minutah drugega polčasa dvakrat zapretili preko Črnigoja. Obetavni član Kopra je obakrat poizkusil z roba kazenskega prostora, nekoliko z desne strane, a se je po obeh silovitih poizkusih z obrambama izkazal makedonski vratar Iliev. Za gostje je vmes poizkusil Denkovski, nekdanji član kranjskega Triglava, ki je v 5o. minuti nevarno sprožil s prostega strela, Zabret pa je s precej težavami žogo nekako le ukrotil. Po mirnejšem nadaljevanju, ko so Slovenci prevladovali v posesti, je Slovenija izid poravnala v 73. minuti, ko je predložek Črnigoja izkoristil Ožbolt, ki je bil hitrejši od vratarja Ilieva in žoga z bližine pospravil v gostujočo mrežo. Izenačenje je dalo Slovencem dodatne energije, a si Slovenci v zaključku srečanja niso uspeli priigrati novih priložnosti.

SLOVENIJA U21 1:1 MAKEDONIJA U21
Ožbolt (73′); Zabret (41′ ag)
Slovenija U21: Zabret; Črnigoj, Gorenc Stankovič, Bajrić, Ejup, Balkovec; Štulac, Kapun; Zajc, Požeg Vancaš; Bajde. Igrali so še: Pihler, Hotić, Ožbolt, Krefl, Vekić, Lotrič, Šme. Selektor: Primož Gliha.

Foto: Gregor Katič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bo Kek zapustil reprezentanco Slovenije in sedel na klop Hajduka?

Ni skrivnost, da so imeli pri Hajduku, pred začetkom sezone velike načrte, a se je kaj hit…