Mlada reprezentanca Slovenije se je po Ukrajini, ki je v Kopru slavila z 0:2, danes popoldne v Celju pomerila še z makedonskimi vrstniki. Srečanje se je končalo brez zmagovalca, potem ko so Makedonci povedli v 41. minuti, ko se je žoga po strelu Pivkovskega od vratnice odbila v Zabreta in končala v slovenski mreži. Slovenci so v nadaljevanju zaigrali bolje in do izenačenja prišli v 73. minuti, ko je po podaji Črnigoja, ki je bil najboljši mož na zelenici, izenačil Ožbolt.


Prvi polčas v deževnem in precej vetrovnem vremenu ni ponudil veliko nogometne igre. V prve pol ure smo videli zgolj dva poizkusa, na strani Slovenije je v osmi minuti, po akciji Bajdeta in Požeg Vancaša, z roba kazenskega prostora streljal Zajc, ki pa je meril visoko preko gola. Še lepšo priložnost so si v 14. minuti pripravili Makedonci, ko se je po podaji z desne strani igrišča pred vratarjem Zabretom znašel Nafiu, vendar iz prve streljal mimo desne vratnice slovenskega gola. Po 30. minuti, ko je prenehalo deževati, pa se je razživela tudi igra. Z individualnimi prodori sta po obeh bokih poizkušala Črnigoj in Požeg Vancaš, a brez večjega uspeha, v 40. minuti pa je po prodoru Bajdeta streljal Zajc, a z roba kazenskega prostora meril mimo desne vratnice. Makedonci so odgovorili minuto kasneje, ko je po desni strani igrišča potegnil Pivkovski, sprožil z desne strani kazenskega prostora, žoga se je od vratnice odbila v Zabreta in končala v slovenskem golu.

Slovenci so v nadaljevanje krenili silovito in v prvih 15 minutah drugega polčasa dvakrat zapretili preko Črnigoja. Obetavni član Kopra je obakrat poizkusil z roba kazenskega prostora, nekoliko z desne strane, a se je po obeh silovitih poizkusih z obrambama izkazal makedonski vratar Iliev. Za gostje je vmes poizkusil Denkovski, nekdanji član kranjskega Triglava, ki je v 5o. minuti nevarno sprožil s prostega strela, Zabret pa je s precej težavami žogo nekako le ukrotil. Po mirnejšem nadaljevanju, ko so Slovenci prevladovali v posesti, je Slovenija izid poravnala v 73. minuti, ko je predložek Črnigoja izkoristil Ožbolt, ki je bil hitrejši od vratarja Ilieva in žoga z bližine pospravil v gostujočo mrežo. Izenačenje je dalo Slovencem dodatne energije, a si Slovenci v zaključku srečanja niso uspeli priigrati novih priložnosti.

SLOVENIJA U21 1:1 MAKEDONIJA U21
Ožbolt (73′); Zabret (41′ ag)
Slovenija U21: Zabret; Črnigoj, Gorenc Stankovič, Bajrić, Ejup, Balkovec; Štulac, Kapun; Zajc, Požeg Vancaš; Bajde. Igrali so še: Pihler, Hotić, Ožbolt, Krefl, Vekić, Lotrič, Šme. Selektor: Primož Gliha.

Foto: Gregor Katič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…