Danes ob 18. uri bo ženska mladinska reprezentanca pod taktirko selektorice Petre Mikeln pričela z elitnim krogom kvalifikacij, ki bo potekal na Nizozemskem. Dekleta se želijo dokazati tudi na višji ravni in častno zastopati slovenske barve.


Po odličnih kvalifikacijah, ko so izbranke Petre Mikeln zasedle drugo mesto v kvalifikacijski skupini 9, se bodo slovenska dekleta tokrat prvič borila za vstop v osrednji del evropskega prvenstva za dekleta do 19 let. Naj spomnimo, na Madžarskem so Slovenke tekmovale v skupini z Belgijo, Madžarsko in Estonijo. Kvalifikacijski del se ni začel po začrtanem planu, saj so Slovenke uvodoma s 4:0 izgubile proti Belgiji. Kasneje so se naše mladinke zbrale in z 1:0 premagale domačo Madžarsko ter Estonijo z 2:4. Z drugim mestom so se nato uvrstile v elitni krog kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Kot že zapisano, bodo dekleta na Nizozemskem danes začela elitni krog kvalifikacij in tako prvič v zgodovini lovile vstopnico za finalni del, ki bo potekal v Izraelu. V skupini 6 bosta poleg Slovenije in domače Nizozemske tekmovali še reprezentanci Danske in Češke. Petra Mikeln, selektorica mladinske reprezentance, je pred odhodom na Nizozemsko imela tudi nekoliko težav s sestavo moštva. Tako na spisku manjkajo Lara Ivanuša, Pia Smukovič, Špela Zagoršak in Manja Rebolj. Za spletno stran NZS je selektorica pokomentirala skupino, v kateri se nahaja tudi Slovenija: “V skupini imamo tri močne nasprotnike. Tako Danska kot tudi Nizozemska v mlajših kategorijah spadata v sam evropski vrh – gojijo dinamično, hitro in raznoliko igro, vse igralke pa so zelo dobro tehnično in taktično podkovane, tudi njihove motorične sposobnosti so na izredno visokem nivoju. Čehinje se prav tako redno uvrščajo v drugi krog kvalifikacij, tako da gre za izkušeno ekipo z dobrimi posameznicami. Na vsako tekmo se bomo poskušali  preko analiz kar najbolje pripraviti in dati v danem trenutku naš maksimum.”

Spored tekem slovenske reprezentance:
DANSKA – SLOVENIJA (4. april, ob 18:00)
NIZOZEMSKA – SLOVENIJA (6. april, ob 15:00)
SLOVENIJA – ČEŠKA (9. april, ob 18:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…