Po dekliški selekciji do 16 let so igrišča v Nacionalnem nogometne centru Brdo minuli teden zasedli tudi reprezentanti fantovske selekcije do 16 let. Varovanci selektorja Dušana Kosiča so ponovili uspeh deklet, saj so s prav tako tremi zmagami dobili UEFA razvojni turnir.


Vloga osrednjega junaka je pripadla Niku Prelcu, saj je up Aluminija zadel na vseh treh tekmah. Prelec, ki je bil pred tedni že del selekcije do 17, ki se je v Bosni in Hercegovini borila za preboj na kadetsko evropsko prvenstvo. Robustni napadalec, ki bo junija komajda dopolnil 16 let, je v sredo z golom v 69. minuti odločil tekmo z Luksemburgom. Mark Čeh je priboril žogo na levi strani in jo poslal v osrčje kazenskega prostora, kjer so jo luksemburški branilci na kratko odbili. Do žoge se je dokopal prav Prelec, ki je natančno zaključil in Slovenijo popeljal do zmage. 

Obetavni Štajerec je bil natančen tudi v tekmi s Ferskimi otoki, ko pa mu je na pomoč priskočil še en član kadetske selekcije, Tamar Svetlin. Član domžalskega kluba je v polno meril v uvodu drugega polčasa, Prelec pa je v izdihljajih srečanja z drugim golom na turnirju potrdil še drugo zmago Slovencev, ki so v soboto premagali še Litvo. Tako kot proti Ferskim otokom, sta bila natančna Svetlin in Prelec, ki pa tokrat obrnila vlogi, saj je slovensko reprezentanco v vodstvo popeljal Prelec, ki je bil natančen dve minuti pred odmorom, v uvodnih minutah drugega polčasa pa je bil še drugič v nekaj dneh natančen Svetlin.

Reprezentanca v treh tekmah ni prejela zadetka, kar je razveselilo tudi selektorja Kosiča, ki je spregovoril za spletno stran NZS: “V skladu s predhodnimi obračuni, smo tudi tokrat potrdili dejstvo, da iz tekme v tekmo rastemo. Odigrali smo zelo dobro tekmo, tako da nimam nobenih pripomb nad igro in pristopom fantov. Nasprotniku nismo veliko dopuščali, kar me veseli. Igralci so znova potrdili, da so kvalitetni, saj so osvojili oba turnirja, kjer so sodelovali (op.p. Turnir narodov in Uefa razvojni turnir). Imajo pravi karakter, povezani so med sabo in kažejo željo po napredku.” 

Mlade Slovence naslednji preizkušnji čakata proti Avstriji, ki v mlajših starostnih kategorijah sodi med najboljše evropske ekipe.

SLOVENIJA U16 – LUKSEMBURG U16 1:0 
Prelec 69.
Slovenija: Gril, Marc (55. Nikolovski), Španring (71. Bračko), Burin (55. Makovec), Simič (55. Čeh), Prelec, Svetlin (55. Maher), Mesarič (12. Koritnik), Lipec, Urbančič (71. Kocar), Verbič. Selektor: Dušan Kosič.

SLOVENIJA U16 – FERSKI OTOKI U16 2:0
Svetlin 47., Prelec 78.
Slovenija: Mihelak, Vrhovnik, Makovec (41. Lipec), Simič (41. Svetlin), Čeh, Kocar (54. Burin), Nikolovski, Maher (62. Španring), Urbančič (41. Marc), Koritnik (41. Prelec), Bračko (41. Verbič). Selektor: Dušan Kosič.

SLOVENIJA U16 – LITVA U16 2:0
Prelec 38., Svetlin 47.
Slovenija: Gril, Marc, Burin (73. Lipec), Makovec, Prelec, Svetlin, Kocar (64. Nikolovski), Maher (48. Bračko), Urbančič (73. Čeh), Verbič (73. Španring), Koritnik (73. Simič). Selektor: Dušan Kosič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…