Deveti mesec leta vedno prinaša številne mednarodne tekme, ob tem v državah potekajo pokalni dvoboji ter ligaška tekmovanja. Jesen pa je čas kvalifikacij za razne reprezentančne selekcije. Tako je tudi pri naši tretji moški selekciji, če gledamo po starosti. Člani imajo sedaj skandinavski dvojček, Ačimovićeve izbrance čakajo kvalifikacije, tretjo selekcijo, tisto do devetnajstega leta starosti pa kvalifikacijski turnir na Nizozemskem.


Selektor Anton Žlogar s sodelavci je odredil zbor v Čatežu, kjer so se fantje iz vseh vetrov zbrali v soboto, 17.9. popoldne. Zvečer in dan kasneje dopoldne so imeli trening v Brežicah, isti dan proti večeru ter v ponedeljek dopoldne pa so se mudili v Čatežu na treningu. Po dveh prijateljskih tekmah v Bolgariji konec minulega meseca, se četa 44-letnega Izolana podaja v deželo tulipanov, kjer bodo merili moči s še tremi nasprotniki. Dvajset izbrancev iz 14 različnih klubov treh držav, od tega sta dva legionarja bo zastopalo Slovenijo na tem turnirju. To je ena trinajstih kvalifikacijskih skupin, kjer se prvouvrščeni moštvi uvrstita v zaključne kvalifikacije, ki potem peljejo na EP. Od vseh trinajstih tretjeuvrščenih bo najboljši tretji tudi udeleženec “elitnih kvalifikacij”, po ključu, kako je tretji igral s prvim in drugim v skupini (točkovno). Prihodnje leto bo gostiteljica zaključnih bojev Belgija, še prej, konec marca pa bodo igrane še zadnje kvalifikacije.

SLOVENIJA U19 🇸🇮

Skupina 13 bo nastopala v mestih Assen in Hardenberg na Nizozemskem. Tu so poleg domače zasedbe še Severna Irska, Moldavija in Slovenija.

” Vsak tekmec ima nekaj svojega in vsi so spoštovanja vredni. Prvi nasprotnik je tipična otoška reprezentanca, torej kompaktna in nepopustljiva ter fizično izjemno pripravljena. Kvalifikacije si želim odpreti z zmago. Morali bomo biti zbrani, potrpežljivi in biti kot eden. Podobno bo nato proti Moldavcem, ki predvsem prežijo na protinapade. Za izgubiti nimajo veliko, kar bo izziv za nas. Na koncu sledi še posebna tekma, tista z domačimi, ki so izjemno tehnično in taktično podkovani z nekaj legionarji. Naš cilj je jasen, saj si želimo v elitne kvalifikacije”

Tekme naše izbrane vrste:

Sreda, 21.9. ob 19:30

  • 🇬🇬 SEVERNA IRSKA : SLOVENIJA 🇸🇮

Uvodna tekma naše izbrane vrste. To bo druga uradna tekma teh dveh reprezentanc. Prvo so dobili slovenski izbranci s 3:1. Tekma bo odigrana v mestu Assen na severovzhodu Nizozemske. Kraj z okoli 68.000 prebivalci leži 20 km južno od Groningena. Assen je znan po motociklističnih dirkah za VN Nizozemske in Evrope. Ob tem pa je to športno mesto, predvsem plavalno in kolesarsko. Nasprotnik, ki jih od lanskega februarja vodi 44-letni Gerard Lytte veljajo za čvrsto otoško reprezentanco, ki odlično igra na protinapade in kraljujejo v skoku ter so nepopustljivi. Njihov kapetan je levi bočni branilec angleškega Southhamptona Matthew Carson, ki ga krasi hitrost, predložki in nepopustljivost ter trdoživost. Večina fantov igra v Angliji.

Sobota, 24.9. ob 15:00

  • 🇸🇮 SLOVENIJA : MOLDAVIJA 🇲🇩

Sobotno popoldne je rezervirano za drugi krog tega turnirja, kjer bo Slovenija igrala na papirju z najslabšo ekipo v tej skupini. Vemo, da je žoga okrogla in da je potrebno vsakega spoštovati. V deželi med Romunijo in Ukrajino, kjer leži Moldavija se nogomet strahovito razvija v zadnjem desetletju. V naši elitni ligi sta igrala dva tamkajšnja članska reprezentanta. Imajo klub v ligi prvakov… Pred pol leta jih je prevzel 55-letni Alexandru Guzun. Gre za nekdanjega reprezentančnega branilca, ki si je kruh služil v Ukrajini. Igra predvsem v sistemu 4-2-3-1. Njegov soimenjak Alexandru Gau šteje 18 let in je njihov kapetan, ki igra v tamkajšnji članski prvi ligi za klub Darabani. Kar nekaj fantov igra v tujini.

Torek, 27.9. ob 18:30

  • 🇸🇮 SLOVENIJA : NIZOZEMSKA 🇳🇱

Tretja tekma turnirja bo za Žlogarja in izbrance pomenila dvoboj z domačo zasedbo, ki jo s klopi vodi 47-letni nekdanji vezist Ajaxa, angleškega Ipswicha…Martijn Reuser je odigral 13 tekem za mlajše selekcije tulipanov in eno za člansko izbrano vrsto. Tako tista tekma proti Moldavcem, kot ta proti Nizozemcem bo odigrana v mestu Hardenberg na vzhodu te dežele. Kraj z okoli 61.000 prebivalci je obmejno mesto nedaleč od Nemčije. Po športni plati je kraj znan po veslanju, plavanju in kolesarstvu. V izbrani vrsti so sedaj štirje legionarji. Njihov prvi vratar je 18-letni Mikki Van Sas iz angleškega Manchester Citya. Prince Aning si kruh služi v Nemčiji, kjer navdušuje v majici Borussie Dortmund kot levi bočni branilec. Vezist Noa Dudas igra v Švici za Basel. Bayron Strijdonck pa je član Juventusa. V italijanski mladinski ligi igra kot desni krilni napadalec. Krasi ga hitrost.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani tekmovanje v ligi prvakov zaključili z remijem

Mladi nogometaši Domžal, slovenski državni prvaki do 19 let, so na povratnem obračunu prot…