Kadetska reprezentanca Slovenije je, potem ko se je v finalnem obračunu poigrala z Mehiko, osvojila turnir narodov. Slovenci so finalno tekmo v italijanskem Gradišču dobili z izidom 4:1.


Trikrat se je med strelce vpisal Jan Mlakar, ki bo čez nekaj mesecev iz Domžal prestopil v Fiorentino. Mlakar, tudi kapetan izbrane vrste, je moštvo v vodstvo popeljal v 14. minuti, Slovenci pa so vodstvo podvojili sedem minut pred odhodom na odmor, ko se je med strelce še drugič vpisal Mlakar. Varovanci selektorja Igorja Benedejčiča tudi v drugem polčasu niso popuščali in v 54. minuti po hitrem protinapadu vodili že s 3:0, potem ko je po podaji Gašperja Hrovata zadel Vitja Valenčič. Zmagovalec je bil dokončno odločen v 70. minuti, ko so Slovenci izvedli kot iz desne strani igrišča, mehiški vratar Romero pa je žogo slabo izbil in Mlakar ponujenega darila ni zapravil ter se veselil že šestega zadetka na turnirju. Mehičani so v 83. minuti, ko je selektor Benedejčič že opravil večino zamenjav, izkoristili nezbranost slovenskih branilcev in prišli do častnega zadetka, pod katerega se je podpisal Zamudio Godinez.

Dosežek slovenske kadetske reprezentance je še toliko večji, saj nogometaši na petih tekmah turnirja niso oddali niti točke, zabili pa so kar štirinajst zadetkov, prejeli pa le dva. Slovenija je turnir v Gradišču dobila že leta 2001, ko so majico z državnim grbom nosili tudi danes uveljavljeni nogometaši, kot so Dalibor Stevanović, Dejan Kelhar, Igor Nenezić, Aleš Jeseničnik in drugi.

Barve Slovenije so na tokratnem turnirju, ki so ga v minulih dneh gostila igrišča v Avstriji, Italiji in Sloveniji, branili naslednji nogometaši: Dejan Petrovič, Timotej Elšnik (NK Aluminij), Sandi Ogrinec (NK Bravo), Igor Kondič, Oskar Cvjetičanin, Jan Mlakar, Matija Rom, Gašper Hrovat (NK Domžale), Janes Pišek (NK Celje), Rok Bužinel (ND Gorica), Sven Šoštarič Karič, Kevin Žižek (NK Maribor), Jakob Novak, Sandi Čoralič, Rok Vodišek, Vitja Valenčič (NK Olimpija), Urban Janjič in Igor Vekić (NK Triglav Kranj).

Turnir narodov: finale. Glavni sodnik: Aureliano di Bologna.
Gradišče ob Soči – Stadion Gino Colaussi.
SLOVENIJA U17 4:1 MEHIKA U17
Mlakar (14, 38, 70), Valenčič (54); Godinez (83)

Slovenija U17: Vodišek, Rom, Pišek, Cvjetičanin, Novak, Mlakar, Žižek, Valenčič, Ogrinec, Čoralič, Elšnik. Selektor: Benedejčič.
Mehika U17: Romero, Cervantes, Cortes, Lara, Esquivel, Gurrola, Magana, Torres, Venegas, Zamudio Galindo, Zamudio Godinez. Selektor: Arteaga.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…