Po težkem porazu v Moskvi, čaka tokrat člansko izbrano vrsto težka preizkušnja, saj bodo jutri ob 18.00 uri v Mannheimu odigrale kvalifikacijsko srečanje za svetovno prvenstvo v Kanadi leta 2015 proti Nemčiji. Nemke so trenutno v svetovnem ženskem nogometu ena izmed najboljših reprezentanc, kar smo se lahko prepričali tudi na prvi tekmi, ki je bila odigrana v Kopru.


Nemke so v kvalifikacijski skupini A za svetovno prvenstvo 2015, ki bo v Kanadi, do sedaj odigrale šest tekem in na šestih tekmah zabile 43 zadetkov ter prejele le dva. To je podatek, ki priča o veličini ženske nemške reprezentance in nemškega nogometa. Od naših deklet pričakujemo borbeno igro, a so tokrat Nemke popolne favoritinje za osvojitev novih treh točk. Slovenke so po porazu v Moskvi, čeprav je kapetanka Anja Milenkovič pred tekmo za naš portal poudarila, da so favoritinje Rusinje, ohranile mirne glave, čeprav smo navijači prav vsi potihoma pričakovali vsaj točko in po zadetku Jerine je bilo navdušenje še toliko večje. Kljub porazu smo v igri Slovenk videli še dodatni napredek, a na žalost zadetke naša izbrana vrsta prejme predvsem po nezbranosti v odločilnih trenutkih. Tolažimo se lahko s tem, da naše igralke še niso toliko izkušene in prav vsaka tekma s seboj prinaša še dodatne izkušnje in tako bo tudi z jutrišnjo tekmico Nemčijo. V izbrani vrsti je prišlo tudi do nekaj sprememb, saj je v Rusiji poškodbo staknila obrambna igralka Zala Gomboc, kapetanka Anja Milenkovič pa zaradi dveh rumenih kartonov nima pravice nastopa. Namesto obeh igralk je selektor v izbrano vrsto vpoklical debitantki in sicer obetavno nosilko igre v svojem klubu Lucijo Kos ter Tino Marolt, ki kaže odlične predstave v velenjskem Rudarju. Vsekakor zelo zanimiva poteza selektorja Roba. Verjamemo, da bosta obe igralke, ob morebitnih priložnosti, prikazali vse kar premoreta, vsekakor pa vpoklic v reprezentanco prepotrebna izkušnja pri napredku in nadaljevanju karier obeh igralk.

Slovenija si trenutno deli četrto mesto v skupini A s Slovaško, obe reprezentanci imata po tri točke, torej po eno zmago. Slovenke so v prvi tekmi na Slovaškem premagale domačinke z 1:3 in si tako priigrale tri točke. V drugi tekmi so naše reprezentantke morale priznati premoč jutrišnjemu tekmecu Nemčiji, v tretji tekmi proti Irski pa je našim nogometašicam zmanjkalo nekoliko sreče, saj so imele priložnosti za zadetek, trdo garale, a so Irke izkoristile svoje priložnosti v prvem polčasu in tako odvzele tri točke naši članski reprezentanci. Vsekakor se v skupini A nadejamo še kakšni zmagi, a jutri lahko mirno rečemo, da pritisk na naši izbrani vrsti ne sme biti, želimo le, da odigrajo sproščeno, svojo igro in pokažejo borbenost kot na vseh tekmah do sedaj. Predvsem v obrambnih nalogah bo naloga težka, saj bodo dekleta morala prikazati zbranost celotnih 90. minut in prav iz dobre obrambne postavitve bi lahko pričakovali hitre protinapade preko Mateje Zver, ki bi lahko ogrozila vrata Nemk.

Naše reprezentantke na Bledu pred odhodom v Rusijo (Zahvaljujemo se selektorju Robu za slikovni material)
Ženska članska reprezentanca na Bledu pred odhodom v Rusijo (Zahvaljujemo se selektorju Robu za slikovni material)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Matjaž Kek ostaja na klopi slovenske reprezentance

Na NZS so se odločili podaljšati sodelovanje s selektorjem Matjažem Kekom. Čeprav slovensk…