Slovenija bo v nedeljski obračun z Anglijo očitno krenila brez Andraža Strune. Pirančan si je na včerajšnjem treningu, reprezentanca od srede naprej trenira le še popoldne, poškodoval mečno mišico in več ali manj je že jasno, da v nedeljo ne bo mogel pomagati reprezentančnim soigralcem.


Starejši od bratov Struna, dobro leto mlajši Aljaž še čaka na krstno prvoligaško vabilo, bo mesto na levi strani obrambe tako verjetno prepustil Bojanu Jokiću, ki je zaradi poškodbe kolena izpustil dobršen del končane sezone. Kranjčan se je v reprezentančni tabor vrnil po enem letu, nazadnje je pred dobrim letom odigral prijateljski obračun z Argentino. Jokić sicer spada med najizkušenejše reprezentante, saj je v dresu z državnim grbom zbral že 68 nastopov, kar ga uvršča na deseto mesto seznama igralcev z največ nastopi.

Sicer pa pri sestavi začetne enajsterice ni večjih dvomov. V golu bo stal Samir Handanović, obrambno četverico bodo sestavljali Mišo Brečko, Boštjan Cesar, Branko Ilić, medtem ko bo, kot smo že zapisali, Struno zamenjal Jokić. V zvezni vrsti bodo srečanje verjetno pričeli Valter Birsa, Aleš Mertelj, Jasmin Kurtić in Andraž Kirm, medtem ko bo Josip Iličić zaigral za Milivojem Novakovićem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…