Pred sobotno tekmo Lige narodov, v kateri je veliko vprašanje ali bo Slovenija zmožna obstati v tekmovanju, je izjavo za medije podal bočni branilec Petar Stojanović. Član italijanskega prvoligaša Empolija je pred tekmo z Norveško, pri kateri je prvo ime neusmiljeni golgeter Erling Haaland, o njem in nasprotnikih povedal: Vemo, da je vrhunski igralec. Poskušali ga bomo zaustaviti, a ne samo njega. V ekipi ni le on, imajo tudi druge kakovostne igralce, tako da se moramo osredotočiti na vse, ne le nanj. Je sicer fizično zelo dober, sposoben zadeti iz vsakega položaja.”


Toda ni vse izgubljeno, meni, da je v zadnjih dveh srečanjih Lige Narodov naša reprezentanca vseeno delovala bolje kot poprej: “Mislim, da smo v Oslu pokazali veliko borbenosti in tudi kakovost. Tudi v drugem polčasu tekme s Srbijo smo pokazali, da lahko naredimo velike stvari.”

Slovenija bi z morebitnim porazom na tekmi, ki se bo v Stožicah odvijala v soboto ob 18. uri bržkone že zapečatila svojo usodo v tem tekmovanju in izpadla v skupino C. Če pa bi Slovencem uspelo presenečenje, s katerim bi obdržali pozitiven rezultat, se bodo za obstanek v zadnjem krogu pomerili z ekipo Švedske, ki jih je junija v istem tekmovanju premagala z 2:0.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar in druščina še naprej neporažena

Drugi dan desetega meseca leta 2022, je bil rezerviran za večerni derbi Grške prve lige. V…