Bili smo blizu, a vseeno (znova) daleč. Ponovil se je scenarij s tekme na londonskem Wembleyju, ko so naši povedli, a so Angleži hitro izenačili. Tokrat je bilo resda nekoliko drugače, saj so Slovenci z zadetkom Nejca Pečnika v 84. minuti izid poravnali, a so gostje znali hitro odgovoriti in preko kapetana Wayna Rooneyja prišli do pomembne zmage, ki jim je praktično že odprla vrata do evropskega prvenstva. Kaj je po tekmi dejal Srečko Katanec?


“Vedeli smo, da nas čaka izredno težka tekma. Sploh v fizičnem smislu. Bodimo pošteni, na njihovem nivoju nismo – govorim fizično, tudi po znanju. K sreči smo povedli, a sem se zavedal, da bo zelo težko, ker Angležem v tem trenutku fizično enostavno ne moremo slediti. Žal mi je fantov, deset dni so delali dobro, dejansko so po naših zmožnostih dali vse, to se je videlo. Nora tekma, zaslužena zmaga Angležev, a na takšnem nivoju se takšna napaka ne sme zgoditi,” je po tekmi pred kamero nacionalne televizije priznal selektor Srečko Katanec, ki se je v nadaljevanju že obrnil tudi proti prihajajočemu obračunu s Švico: “Žal mi je, ker bi lahko vzeli vsaj točko. Prva tekma proti Švici bo enako izredno naporna, čez tri dni potem druga. Fizika je v današnjem času absolutno glavnega pomena. Če tu ne bomo boljši, bomo imeli proti vsaki reprezentanci probleme.”

“Imeli smo smolo, da smo ob polčasu zaostajali z 1:0, a k sreči smo na to hitro pozabili in drugi polčas nadaljevali tako, kot smo začeli prvega. Zadetki so prišli. Toda vedeli smo, da bo to težka tekma, kajti Slovenija je zelo velik tekmec za eno izmed dveh najvišjih mest v skupini in vsekakor še ni izločena iz boja za uvrstitev na prvenstvo,” pa je po zmagi v Stožicah priznal Roy Hodgson.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…