Slovenija v Belfastu ni uspela prekiniti niza domačih nogometašev. Severna Irska se je z golom Conorja Washingtona porazu izognila še desetič zapored, Slovenci so bili na tretjem gostovanju na Windsor parku poraženi še drugič, znova pa niso dosegli zadetka, čeprav je Milivoje Novaković sredi drugega polčasa zapravil tudi najstrožjo kazen.


“Čestitke Severnim Ircem, izkoristili so to priložnost. Žal mi je le, da ga mi nismo zabili, nekaj priložnosti smo imeli. Na splošno pa sem zadovoljen s fanti. Ves čas so bili prizadevni, delavni, poskušajo narediti vse naloge, ki jim jih dam. Seveda pa imamo težave, ki nas tarejo že kar nekaj časa, ampak o tem kdaj drugič,” je po tekmi priznal slovenski selektor Srečko Katanec, ki je bil mnenja, da je bil poraz Slovenije nezaslužen, a so imeli, roko na srce, zrele priložnosti tudi gostitelji, v 29. minuti se je po nevarni akciji strelca Washingtona izkazal Oblak, ki je pravočasno zapustil svoja vrata in debitantu preprečil boljši zaključek.

Slovenci so imeli predvsem v drugem polčasu žogo več v svoji posesti, ki pa je niso uspeli pretvoriti v resnejše poskuse. Ob zapravljeni enajstmetrovki Novakovića je ob koncu dvoboja, po akciji Stojanovića in Črnica, zapretil Birsa, a je dobro posredoval osrednji junak domačih – vratar Carroll. Še nekaj obetavnih situacij pa je imela naša izbrana vrsta v prvem polčasu: “Tekmo smo odprli dokaj dobro, v določenih položajih bi morali biti konkretnejši, bolj delati z glavo. Če naštejem: Skubic prva priložnost, Bezjak namesto da udari iz mrtvega kota, naj jo ustavi in gre naprej. Fantje so prizadevni, delovni, imamo svoje težave. A videl sem, da imamo kar nekaj zanimivih fantov. Večinoma sem jim že vnaprej povedal, kakšni so in kaj morajo za postoriti, da bodo še naprej vpoklicani v reprezentanco. Dobil sem potrditve, ki sem jih videl že v preteklosti, in so se nocoj še enkrat potrdile.”

Znova se je potrdilo, da ima Slovenija precej težav s kreiranjem igre, na sredini igrišča se je še posebej poznala odsotnost poškodovanega Kevina Kampla, na kar je opozoril tudi Katanec: “Nekaj si moramo izmisliti, nekoga preigrati, poiskati kombinacijo, tudi kdaj pogrešiti. Ni dovolj, da imamo samo eno ali dve priložnosti na polčas, tu moramo biti konstantni sploh na takšnih tekmah. To se nam bo dogajalo tudi v kvalifikacijah pri Malti, Litvi, in če ne bomo imeli nekoga, da prebije, ne bo šlo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…