Srečko Katanec je točno opoldne obelodanil reprezentančni seznam za tekmi z Anglijo in Kolumbijo. Slovenske reprezentante po dveh zmagah s Švico in Litvo, čaka zahtevno gostovanje v Londonu, proti najzahtevnejšemu nasprotniku v kvalifikacijski skupini za EURO 2016. Reprezentanca se bo 10. novembra zbrala na Brdu pri Kranju, do odhoda v Anglijo pa bodo nogometaši opravili pet treningov, pet v Stožicah.


“Upam, da pridejo vsi zdravi, saj se bomo le tako lahko dobro pripravili. Čaka nas lepa tekma. To bo praznik za fante, kjer bodo lahko pokazali vse kar znajo. Igrati na Wembleyu predstavlja določeno čast in upam, da tako čutijo tudi nogometaši. Menim, da fantov tokrat ne bo potrebno dodatno motivirati,” je na današnji novinarski konferenci dejal selektor, ki pred tekmo z Anglijo poudarja, da Slovenci, kljub temu, da bodo Angleži v obračun na kultnem Wembleyju krenili s statusom favorita, v London ne bodo pripotovali z belo zastavo: “Imamo šest točk, v Anglijo lahko gremo sproščeni. Nimamo česa izgubiti, lahko pa veliko pridobimo. Vsaka tekma se začne z 0:0, a vsi tudi dobro vemo kaj pomeni, da igraš na Wembleyu z angleško reprezentanco, ki lahko vsakemu nasprotniku nasuje veliko število zadetkov. Seveda imamo tudi mi potencial, da jih ranimo. Proti Litvi smo dosegli dva zadetka po čudovitih akcijah, ki verjetno vzbujata določeno mero spoštovanja tudi v očeh angleškega selektorja.”

Mesta v reprezentanci znova ni dobil Josip Iličić, ki pa se je odločil, da pod selektorjem Katancem ne bo več nosil reprezentančnega dresa. V izbrani vrsti tokrat ni niti Tima Matavža, ki pa manjka iz drugačnih razlogov: “Matavž je želel ostati doma in izkoristiti reprezentančni premor, da se bolje pripravi. Popolnoma ga razumem, saj se je nedavno ukvarjal s poškodbo kolena in želi priti do ustreznega statusa v klubu. Spoštujem njegovo odločitev.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…