Slovenijo nocoj čaka še tretji obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, tri po zmagi s Švico, bo nasprotnik Litva. Izbrana vrsta je v litovsko prestolnico pripotovala včeraj opoldne in se zvečer pobližje spoznala z igriščem, še pred tem pa sta o zadnjih občutkih in pričakovanjih na novinarski konferenci pred uradnim treningom, spregovorila Srečko Katanec in Milivoje Novaković.


“O tem nima smisla razpredati. Če UEFA dovoli igrati na takšni površini, moramo tudi mi. Če se bodo fantje znašli na njej, ali ne, bomo videli. Nihče pa ne more reči, da igranje nogometa na tej površini ni drugačno, zelo je drugačno in to je dejstvo,” je o igrišču v prestolnici Litve dejal Srečko Katanec. Znano je namreč, da je bo tekma na stadionu LFF odigrana na umetni travnati površini, ki pa po pričevanju novinarjev, ki so na kraju ‘zločina’, ni ravno najnovejše generacije, kakor tudi ne najboljše kakovosti. Igrišče bo torej na strani domače izbrane vrste, ki se lahko po uvodnih preizkušnjah ob Angliji pohvali s popolnim izkupičkom, saj so Litovci najprej ugnali San Marino, v četrtek pa z zadetkom rezervista Sauliusa Mikoliunasa še Estonijo, ta pa je bila usodna za Slovenijo. Katanec med obema baltskima predstavnikoma skupine E vidi kar nekaj podobnosti: “Litovci igrajo podobno, avt izvajajo podobno. So kompaktni, borbeni. Imajo šest točk, tudi oni si bodo želeli zmagati. Tekma bo težka. Zdaj so Litovci navdušeni. Ne glede na to, s kom so igrali, imajo šest točk in to šteje. Spoštujem Litvo in fantje vedo, kaj jih čaka.”

Katanec se bo pred obračunom z Litovci verjetno znova zatekel k sistemu 4-1-4-1, saj s klasično taktično postavitvijo 4-4-2 v tekmi s Švico ni bil zadovoljen, po tekmi je namreč pojasnjeval, da je želel taktično napako popraviti že po dvajsetih minutah igre. In kakšen bo tokratni recept za zmago? O tem je spregovoril napadalec Milivoje Novaković, strelec odločilnega zadetka v obračunu s Švicarji: “Več si moramo upati, prevzeti vlogo favorita. Bo trda in težka tekma. Tekmeca ne bomo podcenjevali, saj ima tri točke več od nas. Od nas je vse odvisno. Vsi se zavedamo tega, v tekmo moramo iti stoodstotno, na koncu pa bomo videli kakšen bo rezultat.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

En komentar

  1. Prekmurec

    12. 10. 2014 na 12:02

    upam da tudi danes dobimo vse tri točke! GREMO SLOVENIJA!

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…