Slovenija je z zmago na gostovanju v litovski prestolnici Vilni potrdila tri točke z obračuna s Švicarji in tako popravila vtis z začetka kvalifikacij, ko je izgubila z Estonijo. Podobno kot v četrtek, je bil tudi tokrat osrednji junak zmage Milivoje Novaković, ki je po odlični podpori soigralcev dvakrat zatresel domačo mrežo. Selektor Katanec pa je bil lahko z videnim precej bolj zadovoljen kot v uvodni tekmi kvalifikacij.


“Uvodnih deset minut je bilo dobrih, nato pa smo brez potrebe in po tehničnih napakah Litovcem dali nekaj žog. Dobrih petnajst minut so bili boljši. Ko pa se doseže zadetek, potem steče, lahko bi dali še kakšnega, a je tudi tako dobro. Rad pa bi videl, da fantje, ne bi bili po pritiskom, še posebej na začetku kvalifikacij,” je takoj po tekmi za TV Slovenijo dejal Srečko Katanec in še v istem dahu dodal: “Rad bi videl, da fantje ne bi bili po pritiskom, še posebej na začetku kvalifikacij, saj to nima smisla. Nekaterim igralcem tudi mediji delajo krivico. Tega nikoli ne želim delati, ampak danes bi izpostavil Kirma, saj je fant pozitiven, dela za ekipo in vselej trudi. Obenem pa bi si želel videti tudi, da bi se tudi v Sloveniji zgodilo to, kar se je danes v Litvi, ko je po tekmi zaploskal cel stadion. To mi je bilo izredno všeč, ne verjamem pa, da bi se kaj takega zgodilo v Sloveniji. Določene stvari danes niso v redu, ampak pustimo, zmaga je zmaga. Delati na takšen način, iskreno povedano, je težko. Rad bi videl, da se glede tega marsikaj spremeni.”

Katanec v svojem slogu po tekmi ni želel biti evforičen, se je pa zato vsega nekaj minut po tekmi ozrl še v bližnjo preteklost, najprej v tekmo z Estonijo in nato še nekaj dni pred tekmo s Švico, ko je ob predstavitvi reprezentančnega seznama napovedal lov na šest točk: “Gremo naprej. Tekma z Estonijo se je igrala pred mesecem. Nogomet in reprezentanca se lahko spremenita v sedmih ali štirinajstih dnevih. Vsi nogometaši v določenem časovnem obdobju niso v enaki formi. Smo pa pred obema oktobrskima tekmama rekli, da gremo po šest točk, kar je bil pred obračunom s Švico kar manjši hazard. Ampak zadano smo uresničili, smo v precej boljši poziciji, a odločeno ni še absolutno nič. Žreb je bil takšen, kot je bil, zelo težak, pri tem vztrajam še sedaj.”

“Z izjemo petnajstih minut smo odigrali fantastično tekmo. Fantje so pokazali nekaj potez, s katerimi bi Brazilce označili za tehnično odlično podkovane. No, to so tudi naši danes pokazali in jim zato še enkrat čestitam,” je še dejal selektor, ki se za zaključek pogovora pred kamero nacionalne televizije, ni želel še preveč ozirati proti novembrskemu gostovanju v Londonu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Stožice kljub evforiji ne bodo polne, napovedanih 9000 navijačev

Kljub temu, da je Slovenijo zajela mala evforija, pa navijaškega naboja za reprezentante S…