Slovenski post brez doseženega zadetka se je včeraj podaljšal še za novih 90 minut. Strelski post zdaj traja že 302 minuti, kar kljub dobrim predstavam proti Švedski in Turčiji, proti katerima so si slovenski reprezentanti priigrali lepo število priložnosti, že zbuja nekaj skrbi. Natančnost in učinkovitost bo potrebno izboljšati že jeseni, ko se tudi za Slovenijo pričenjajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo.


“Po hitro prejetem golu smo prvi polčas odigrali na kar dobri ravni, škoda, da nismo dosegli gola iz priložnosti, ki smo jih imeli. V drugem polčasu smo bili tako – tako, spet smo imeli priložnosti. Žal ne dosegamo golov iz lepih priložnosti. Še nekaj situacij je bilo takih, ko bi lahko odigrali drugače. Zagotovo pa fizično nismo bili na taki ravni kot proti Švedom, saj so fantje že utrujeni. Je pozitivno, kljub temu, da smo izgubili. Želim pa si le, da pridejo fantje na naslednje priprave zdravi, da oddelajo svoje,” je po še drugem minimalnem porazu v letošnjem letu dejal selektor Srečko Katanec, ki je proti Švedski in Turčiji sicer računal na močno spremenjeno zasedbo.

Selektor je v ogenj poslal precej igralcev, ki z igranjem v dresu izbrane vrste nimajo veliko izkušenj, a glede na predstavi proti Švedom in Turkom so reprezentančni ‘zelenci’ izkazali z dobrimi igrami, z včerajšnjim prvim polčasom pa je bil zadovoljen tudi Katanec: “S prvim polčasom sem bil zadovoljen. Čeprav je zadnja linija prvič zaigrala skupaj v takšnih postavi, smo prvih 45 minut odigrali všečno in bili boljši od Turkov. Če sem sploh prav videl tekmo. Saj niso Turki razen zadetka niti enkrat pošteno udarili proti golu. Pri nas pa ima Berić žogo na glavi, je v enakem položaju kot Turki, a gre žoga žal v vratarja. Upajmo, da bo takrat, ko bo šlo zares, šlo notri. To se mora zabiti,” je dejal selektor, vendar poudaril, da se pri Beriću pač pozna, da ni igral osem mesecev.

Bolj kot poraz so po dvoboju v Stožicah odmevale vesti iz Italije, saj sta Gazzetta dello Sport in RAI poročala, da bo Katanca nasledil Edy Reja. Čeprav je Matjaž Krajnik, tiskovni predstavnik NZS, na novinarski konferenci dejal, da poročanje ni resnično. Katanec pa je še enkrat ponovil: “Zdajle sem izvedel za to zadevo od Televizije Slovenija. Res nimam težave s tem. Nisem kruhoborec, če zveza misli, da ima boljšega človeka, naj ga pripelje. Z menoj ne bodo imeli težav.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…