Do nocojšnjega obračuna v švicarskem Baslu, ki bo morda kar najpomembnejši v kvalifikacijah za EURO 2016, je le še nekaj ur. Tako za Slovence kot Švicarje v boju za drugo mesto v skupini E nocoj zares šteje le zmaga, kljub temu pa bi Slovenci v primeru treh zmag ob koncu kvalifikacij in švicarskega poraza v Angliji  veliko pridobili tudi z nocojšnjim remijem.


“Smo pripravljeni. Dobro smo delali, vsi so zdravi. Pričakujemo jutrišnjo tekmo. Vemo, da nam ne bo lahko, se bomo pa skušali predstaviti v najboljši luči in če se le da, iztržiti pozitiven rezultat,” je na včerajšnji novinarski konferenci pred uradnim preizkusom zelenice na baselskem stadionu St. Jakob uvodoma dejal slovenski selektor Srečko Katanec. Slovenci so pod vodstvom zdajšnjega selektorja v Baslu že slavili, leta 2001 je tri točke Sloveniji priigral Sebastjan Cimirotić, ki je tedaj izkoristil napako Stephana Henchoza. Katanec je zmago izpred poldrugega desetletja označil za prazgodovino in se raje obrnil proti nocojšnjemu obračunu. Slovenija bi z zmago z drugega mesta izpodrinila prav Švico in bila pred zadnjimi tremi krogi kvalifikacij v odličnem položaju za neposredno uvrstitev na Evropsko prvenstvo. Katanec pravi, da bi bil pozitiven rezultat tudi remi: “Pozitiven rezultat bo ob takšni reprezentanci, kot je Švica, tudi točka. Švica je reprezentanca, ki jo zelo spoštujem, po moje je ena močnejših reprezentanc v Evropi. Druge izbrane vrste se spreminjajo, njihova se malo. Nimajo več najmlajših igralcev, dolga leta so skupaj, tako da bo točka zelo pozitiven rezultat. Ta pa pride na takšen ali drugačen način. Tudi na prvi tekmi se je videlo, da tisti, ki igra lepši in boljši nogomet na oko, ne nujno zmaga, upam, da bo jutri tak.”

“Želijo si, igrajo doma, kar je popolnoma normalno. Mi bomo skušali njihove namere preprečiti. Tudi njihovi branilci niso stoodstotni, kar gotovo skrbi švicarskega selektorja. Ampak vemo, kaj se dogaja z njihovimi igralci, jutri je na sporedu teh devetdeset minut, kaj se bo zgodilo, pa bomo videli po tekmi, je včeraj še dodal Katanec, ki bo nocoj v ogenj najverjetneje poslal enajsterico, ki jo bodo sestavljali Samir Handanović, Andraž Struna, Branko Ilić, Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Dalibor Stevanović, Jasmin Kurtić, Kevin Kampl, Valter Birsa, Josip Iličić in Milivoje Novaković.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi slovenski up bo zaradi poškodbe odsoten več mesecev

Mladi slovenski reprezentant Nik Prelec, ki zastopa mlado ekipo Sampdorie, si je na nedavn…