Slovencem se kljub vodstvu, ki je bilo sicer dolgo vsega minuto, na Wembleyju ni izšlo. Zmage in treh točk so se veselili domači gledalci, ki pa kljub slavju njihovih ljubljencev z igro domače izbrane vrste niso mogli biti preveč zadovoljni. Slovenijo je predvsem v prvem polčasu v obrambi odigrala zelo čvrsto, za kaj več pa je zmanjkala tudi boljša predstava nekaterih nosilcev igre.


“Čestitke Angliji. Zasluženo je zmagala. Kar zadeva nas, žal se nam ni izšlo tako, kot smo si želeli. Ni pa nič tragičnega. V prvem polčasu smo se korektno kosali z Angleži, ki si niso pripravili prave priložnosti. Žal mi je, da po golu nismo dlje zdržali brez prejetega zadetka. Priložnost za uspeh je bila, Anglija ima težave, kar se je videlo. Zakaj nam ni uspelo? Takšen je pač nogomet,” je uvodoma dejal selektor slovenske izbrane vrste, ki je v nadaljevanju odgovoril še na vprašanje o težavah pred začetkom tekme, ko so morali nogometaši namesto peš, do stadiona predčasno priti z avtobusom: “Če prideš pol ure prej na prizorišče in nimaš kaj za početi, ti vzame pol ure več za počitek. Opravičilo je absurdno, da delegat UEFA zahteva, da greš do stadiona, ki je tri metre oddaljen od hotela, z avtobusom, z razlogom, da je vožje pol ure, pelješ pa se dejansko pet minut. Absurdno.”

Katanec kljub slabšemu stanju zelenice, na igralno površino pričakovano ni imel pripomb, zato pa ga je zmotila predstava dveh ali treh nogometašev na ključnih pozicijah, ki tekme niso odigrali na svojem najboljšem nivoju: “Zavedamo se, da tudi v fizičnem smislu v določenih trenutkih iz različnih razlogov nismo na pravem nivoju. Za zmago proti Angležem je potrebno biti v najboljši psihofizični formi, česar pa danes nismo premogli. Za dva ali tri nogometaše na ključnih pozicijah bi si želel, da bi bili danes boljši. Kar pa je preveč, da bi lahko premagali Anglijo. Za prihodnost si želim, da bi bili vsi v najboljši formi. Na drugih tekmah se morda s tem še izvlečeš, proti takšnim nasprotnikom pa zagotovo ne.”

“Ne dobiš vedno tistega, kar si želiš, takoj ko želiš. V prvem polčasu smo prevladovali, a nam ni uspelo priti do priložnosti. Slovenija je bila disciplinirana, organizirana in nam je povzročala težave. V drugem polčasu pa smo našli način, s katerim smo načeli tekmeca, enega glavnih v naši skupini,” je po tekmi dejal domači selektor Roy Hodgson, ki je še v četrti kvalifikacijski tekmi za EURO moštvo popeljal do zmage, Angleži pa s popolnim izkupičkom zasedajo vrh razpredelnice. Kljub temu njegova selekcija z igro navdušila, kar je zmotilo tudi marsikaterega angleškega novinarja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…