Do začetka petega kvalifikacijskega obračuna Slovenije je le še nekaj ur. V Stožicah bo nocoj gostovala reprezentanca San Marina, ki se s točko nahaja na dnu kvalifikacijske skupine E. Pričakovanja slovenske javnosti so jasna, štejejo zgolj tri točke, obenem pa verjetno ni potrebno poudarjati, da bi bili gledalci navdušeni zgolj z visoko zmago.


“Vse je v redu. Smo pripravljeni, pred naslednjima dvema obračunoma si želimo treh točk. Nič pa ni samoumevno. Pogledali smo si posnetek tekme, na kateri je San Marino vzel točko Estoncem. Sicer pa vsak dan fante opozarjam na to, da ne gre ničesar jemati zlahka. Predvsem zaradi tega, ker sem se sam opekel že kot igralec in kot trener. Tako da v življenju spoštujem vsakogar,” je na včerajšnji novinarski konferenci na Brdu pri Kranju uvodoma poudaril Srečko Katanec, ki je pred današnjim obračunom izgubil bočnega branilca Martina Milca. Po napovedih naj bi večerno srečanje pričeli Samir Handanović, Mišo Brečko, Andraž Struna, Boštjan Cesar, Branko Ilić, Jasmin Kurtić, Kevin Kampl, Andraž Kirm, Valter Birsa, Josip Iličić in Milivoje Novaković.

Pričakovati je, da se bo San Marino na igrišču postavil obrambno, zato Katanec recept za zmago išče predvsem v potrpežljivosti: “Ne smemo biti naivni, ampak potrpežljivi. Estonci niso pokazali dovolj agresivnosti in ideje v igri. Zato moramo koga preigrati, poslati komu žogo med nogama. Nekdo mora to narediti, imeti samozavest. To rešuje vsako tekmo na tej ravni. Kar nekaj igralcev z dodano vrednostjo bomo imeli v postavi in ti morajo to pokazati. Treba je iskati višek v igri, dvojne podaje. Fantje vedo, kaj jih čaka.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…